Presseskriv vår 2002

 

Hvem er S.Møller Storband?

S.Møller storband er et av to storband tilknyttet Musikerlaafte på Studentersamfundet i Trondhjem. Storbandet ble startet i 1974, og flere av landets fremste jazzmusikere har vært innom hos oss; for eksempel Erlend Skomsvoll (kjent fra samarbeid med bl.a. Chick Corea og Pat Metheney). Bandet består av studenter fra flere studieretninger både ved NTNU (Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet) og HiST (Høgskolen i Sør-Trøndelag). Kjernen av medlemmene i bandet er musikere som studerer jazz på ”jazzlinja” ved Musikkonservatoriet, NTNU. Utover denne kjernen har mange av musikerne i bandet studert musikk for eksempel ved Musikkvitenskapelig Institutt, NTNU. De fleste medlemmene har minst ett års musikk utdanning bak seg.

 

 

Hva har S.Møller Storband gjort før?

S.Møller Storband har tradisjonelt vært kjent som et storband som har konsentrert seg om nyere og mer eksperimentell storbandmusikk. Av tidligere musikalske ledere (som også har skrevet musikk til bandet) kan Håvard Lund, Øyvind Brække og Erlend Skomsvoll nevnes.

I de siste årene har S.Møller Storband hatt svært stor aktivitet. Turne til Nederland våren 2000, juleshow sammen med frijazzbandet The Source i desember 2000 og 2001, samt utgivelse av platen Circular Movements  i september 2001 er noe av det vi har gjort. Vi har også spilt mange konserter i Trondheim og Trøndelag, samt at vi selvfølgelig har bidratt med musikk på forskjellige arrangementer i Studentmiljøet i Trondheim (blant annet UKA-99 og UKA-01).

 

Hva gjør S.Møller Storband nå?

Høsten 2001 ble saksofonisten Tor Yttredal ansatt som ny musikalsk leder i S.Møller. Sammen med Yttredal og vår innleide solist Ståle Storløkken har vi i år satt sammen et spennende konsertreportoar med musikk skrevet av og inspirert av 70-talls-bandet Weather Report, med arrangementer av både Yttredal og Vigleik Storaas. Vi spiller også en del låter skrevet av vår musikalske leder, og vi kan love en fengende og rocka storbandkonsert. I tillegg til at Yttredal og Storløkken er våre solister, har vi også mange dyktige musikere i bandet fra før: det er i denne sammenheng naturlig å fremheve vår faste vokalist Heidi Skjerve. Våren 2002 har vi blant annet spilt konserter på Blæst i Trondheim og på Levanger Jazzklubb, og vi skal dessuten spille inn plate sammen med Ståle Storløkken i april. Første helga i mai skal vi på en miniturne til Nordland og spille konserter i Korgen og Nesna.