LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 30/08 2018
BÅLPLASSEN INNVIET AV DE SOM BYGDE DEN
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Bålplassen oppe på Hundneshågen som vender mot Hemnesberget, ble en av de heite sommerdagene (26.7) oppgradert av en gjeng frivillige arbeidskarer med godt pågangsmot. I går kveld tok noen av denne arbeidsgjengen med seg sine fruer, noe grillmat og dertil egnet drikke, pluss noen bærenett med vedskier opp til Hundneshågen. Tre av karene fra sommerens store jobb hadde ikke anledning til å være med.

Med en positiv gradestokk som holdt seg på en sjelden god temperatur langt utover kvelden - med 16-17 grader til tross for overskyet og noe vind, ble det en utmerket kveld for å «prøvekjøre» den oppgraderte bålplassen. Vi regner naturligvis med at flere andre har tatt i bruk fasiliteten for lengst, for det er stor trafikk til både denne bålplassen og den som mer vender mot Sund. Men for dugnadskarene var dette som en innvielse å regne. Maten var god, drikka var god og stemningen det samme. Det er om å gjøre å utnytte slike dager til fulle, for yr.no lovet regn i løpet av natten, og de holdt ord.

Denne bålplassen - og den som er på toppen ytterst på Hundneshågen - ble etablert på forsommeren 2003 av Hemnesberget Vel. Med grunneiers godkjenning ble det den gang også tynnet ut noe skog for å få god utsikt mot Hemnesberget (av mange kalt Ranfjordens perle). Nå har det gått mange år siden denne uttynningen ble gjort, så det har nok begynt å komme opp ny småskog som ødelegger noe av utsikten. Ja, noen lengre trær også. Derfor må det nok tas et tak neste år (om ikke før?) for å bedre utsikten. For det er et flott skue man har foran seg når man sitter på de nye benkene og har blikket rettet mot «Berget», enten man sitter her en varm og vakker sommerdag, eller når mørket begynner å sige på en sein augustkveld slik det var i går.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 14:46