LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 30/06 2018
FREDAGENS FREKKE FRASPARK OG FRISKE TONER
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: M Furuhatt

Fredagskveldens temperatur in natura var kanskje ikke av de heteste med sine skarve 7-8 grader, men like fullt ble det temmelig hett og svett i Båt- og fjordfestivalens store festivalteltet da komikertøtta fra nord, ho Trine Lise Olsen, slapp til på festivalscenen mellom to sett sang og musikk med jentebandet Bitchy Big Boobies Bang Band.

At det ble god temperatur i teltet skyldtes altså ikke utelukkende det digre varmeaggregatet som sto på for fullt i bakgården og førte varm luft inn i teltet, det skyldtes altså like stor grad de frekke frasparkene på scene da Trine Lise Olsen herja som verst med sitt verbale humorshow.

Den friske – og til tider på, og vel også godt over kanten – humoren til Trine Lise Olsen slo godt an i de to sammenkoblede festivalteltene og blant det tettpakkede publikum. Hvor mange som var inne vites ikke, men flere hundre måtte det være. Helt stinn brakke, med andre ord. Og latteren runget stadig vekk kraftig. Humoristen fornektet seg ikke noen tabuer. Å snakke rett fra levra er bare en mild betegnelse på ordforrådet til dama med den spinkle stemmen. Vill i nikkersen, ville kanskje noen ha sagt om komikeren. Hun går ikke av veien for å harselere med både sin egen stemme og sin egen kropp.

– Det e ikke nå feil på lydanlegget, æ snakke akkurat sånn som det høres ut, fastslo hun innledningsvis. – Æ kuinne ha tjent en formue på å drive sextelefon, men kunne fort ha havna i pedofile miljøer…..

Trine Lise Olsen holdt et bra tempo og driv gjennom sin del av kveldens show. Hun improviserte elegant med å involvere både unge og eldre i salen. Og hun fikk flere lett med på skøyen til stor begeistring fra alle de andre som slapp unna.

Da de friske jentene i Bitchy Big Boobies Bang Band startet showkvelden hadde folk tydeligvis kjent sin besøkelsestid, for de meste av sitteplasser var tatt i bruk. Hyggelig for festivalarrangørene. Det var et smart trekk å tilby noe folk vil komme for å høre og se såpass tidlig på kvelden og litt før feststemningen blir for intens. Nå ble det vel strengt tatt såpass mye feststemning at det mot slutten av ”konserten” med BBBBB ble litt overdøvet av andre lyder i teltet. Men så lenge det er god stemning må man vel tåle såpass. BBBBB-jentene har et såpass artig og variert repertoar, at det faller best inn i ørgangene om det ikke er mange andre som prøver å overdøve det musikalske.

Litt seinere – da kvelden gikk over til natt – entret dansebandet Vægamat scenen. Vi sendte ut en egen nattlig reporter på denne delen av festivalens første dag, så dette vil vi komme tilbake til.

Foto: M Furuhatt

BBBBB er vanligvis 6 damer/jenter med felles tilknytning til etternavnet Bang. For anledningen var bandet utvidet med enda en Bang; Krisitina Bang Skreslett som bor i Oslo.Foto: M Furuhatt

Lise Bang Nilsen og Grete Bang.Foto: M Furuhatt

Katrine (Bang) Krum Sjåvik og Trine Bang Skreslett.Foto: M Furuhatt

Kristina Bang Skreslett på kassetromme.Foto: M Furuhatt

Trine Lise Bang er svinaktig god som hovedvokalist.Foto: M Furuhatt

Anne Bang Smalsundmo på baryton.


Foto: M Furuhatt

Humortøtta Trine Lise Olsen.


Foto: M Furuhatt

Foto: M Furuhatt

Foto: M Furuhatt

Foto: M Furuhatt

På avslutningsnummeret kom Trine Lise Olsen opp på scenen i lag med bandet.Foto: M Furuhatt

Stinn brakke, og like fullt i naboteltet....

Ved toref, kl 20:31