LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 08/06 2018
TUR TIL NÆPÆ – HEMNES SVAR PÅ TROLLTUNGA
Tekst: Tore M Furuhatt. Foto: Morten Henriksen

Hemnes turistforening ser gjerne at de får flere medlemmer med adresse Hemnesberget, og arrangerer derfor en del turer i hemnesværingenes nærområder. Vi støtter deres egen oppfordring til en slik tur til Hemnes sitt svar på Trolltunga. Et turmål som vel egentlig frem til i 2016 var en godt bevart hemmelighet. Men siden en lignende tur den gang for to år siden ble arrangert, og at Rana Spesialsport også har begynt å arrangere fellesturer til dette spektakulære turmålet nesten rett ovenfor Sandnes, har interessen for å oppleve Næpæ – eller Næpsteinen - nærmest tatt av.
Turen kommende søndag starter på Hemnesberget klokken 10.00, om du da ikke ordner deg egen båtskyss over til Hestneset. Fra Hestneset starter selve fotturen. Med to turledere blir man å følge en kjerrevei opp til Osmoen og Osmo skole. Herfra følger man en sti videre til fjells. Total stigning fra fjorden og opp til Næpæ er omlag 400 høydemeter. Underveis får man flott utsikt mot Hemnesberget, Utskarpen og Rana.

Videre forteller Hemnes turistforening:
Alternativ rute ned; vi går nedover Tindan og kommer etter hvert til en gammel hogsttrasé som vi følger videre. Vi kommer ut på kjerreveien i Hestnesosen og følger denne tilbake til Hestneset. Turen tar ca. 5 timer tur/retur Hestneset. Sko med god ankelstøtte anbefales spesielt for nedfarten. Oppmøte kl. 10.00 på gjestekaia ved Båtstua for båttransport over til Hestneset. PS - det opplyses at Remi Ketil blir skyssbåt, så da blir nok oppmøte på Industrikaia. DS

Pris for båtskyss 100,- per person tur-retur. Turledere: Tone Tamnes, tlf.: 48020247 og Morten Henriksen tlf.: 92212625.
Sistnevnte turleder har lagt ut et veldig bra bilde av turmålet på FB, og vi tillater oss å låne det for å markedsføre denne turen litt ekstra for turistforeningen.

Bildet som turleder Morten Henriksen har postet på Facebook, og skriver at bildet er av tre generasjoner på en flott sommerdag i fjor. Legg merke til båten nede i høyre hjørne, dette er en luftig plass!

Foto: M HenriksenVed toref, kl 16:47