LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 08/06 2018
MARITIM AKTIVITET
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto:Tore M Furuhatt

At Hemnesberget har front mot sjøen skaper mangt av aktivitet. Samtidig med at det ble litt kø av forventningsfulle hemnesværinger da en svær reketråler kom til kai, var andre opptatt med diverse annen sjørelatert virksomhet sist torsdag.

Dykkerbrygga har vært en viktig del av Båt- og fjordfestivalen på Hemnesberget i mange år. Nærmest som et hjerte i den populære festivalen. En festival som trekker flere tusen besøkende til Hemnesberget siste helga i juni. Nå var tiden kommet for å gjøre noe med uteområdet, eller kaiet om du vil. Det begynte å bære preg av å ha blitt offer for ”Tidens Tann”. Litt røte både her og der, og dekkbordene var i ferd med å kunne bli farlig å trå på, rett og slett. Dermed måtte det gjøres tiltak, og snekkere var torsdag i full gang med å legge et nytt dekke oppå det gamle.
(Bildene 1 – 2 - 3)

Samtidig ble det jobbet for fullt med å sette ut flytebrygga nedfor ”hotellbygget”. Her må man ha hjelp av kranbil, og Øystein Karlsen hadde full kontroll på styrekonsollen. Alf Magnus Jakobsen med et par hjelpere sørget for å koble på gangbrua og de lange stagene som holder den lange flytebrygga stabil. Også denne innretningen begynner å bære preg av å ha vært i bruk i mange år.
(Bildene 4 – 5 – 6 – 7 - 8)

Storåttringen Hemnes kom til ”Berget” for to-tre dager siden etter sitt vinteropplag innerst i Ranfjorden, i Museumsnaustet i Båsmofjæra. Kystlaget Ranfjord sto for sjøsetting mandag 28.5 og den blir å ligge i marinaen på Hemnesberget som vanlig i sommer. Akkurat denne ettermiddagen kastet Steinar Jørgensen loss og satt kurs for Bjerka. – Vi i kystlaget skal føre den opp Røssåga til Korgen og legge den der på fredag. I dag (torsdag 7.6) skal jeg bare føre båten til Bjerka. Der blir den liggende til kystlaget tar Hemnes til Korgen. I Korgen skal vi være med på Brufesten på lørdag. Når vi er ferdig der setter vi kursen mot Hemnesberget igjen. Der skal medlemmer fra Kystlaget Ranfjord bistå på ”Oase 2” under ”Medt i veien-festen” klokken 17.00 til 20.00 i lag med Hemnes båtbyggerhistoriske forening. Vi blir ikke å rigge opp masta for seilføring og går bare for motor.
(Bildene 9 - 10 - 11)

Foto:Tore M Furuhatt


Foto:Tore M Furuhatt


Foto:Tore M Furuhatt


Foto:Tore M Furuhatt


Foto:Tore M Furuhatt


Foto:Tore M Furuhatt


Foto:Tore M Furuhatt


Foto:Tore M Furuhatt


Foto:Tore M Furuhatt


Foto:Tore M Furuhatt


Foto:Tore M FuruhattVed toref, kl 08:49