LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 13/12 2017
JULEAVSLUTNING
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Vi er inne i julebordenes og juleavslutningenes tid. Noen har hatt og noen skal ha sine tilstelninger. I dag tidlig hadde Allhusets Venner sin juleavslutning. Som vanlig starter venneforeningen med litt kaffe og prat (også kalt planleggingsmøte) når de møtes hver onsdag til dugnad. Sånn var det også i dag, men de nystekte vaflene var byttet ut med en deilig kake med rikelig krem.

Det var rektor ved Hemnes sentralskole som på vegne av skolen spanderte kaka som takk for innsatsen siste halvår i 2017. Rektor Tore Wetting sa blant annet at han – og resten av staben ved skolen – var veldig fornøyd med innsatsen Allhusets venner gjør for å holde orden og ta seg av alskens vedlikehold, både i ”Allakken” og idrettshallen. Vi skulle gjerne ha spandert kake hver onsdag om vi bare hadde hatt råd til det. Kommunens budsjett gir ikke rom for den slags, og heller ikke penger til alt som ønskes ordnet til enhver tid.

Allhusets Venner har bragt i erfaring at Mattilsynet har vært på inspeksjon i høst på kjøkkenet og kjølerommet. Her har de påpekt at kjølerommet ikke kan godkjennes slik det er i dag, med furupanel på vegger og i taket. I tillegg må en håndvask i området få en kran med fotosellestyring for av og på, slik at man ikke trenger å berøre kranen. Dette har kommunen ingen planer om å gjøre noe med, så Allhusets Venner kommer til å se på dette på nyåret. Det som trengs på vegger og tak er våtromspaneler som er lett vaskbare, og en elektronisk kran/blandebatteri i håndvasken. Kanskje får de til et spleiselag med kommunen for materialkostnadene, og gjør arbeidet på dugnad. Slik de har gjort med en rekke andre forbedringer opp gjennom årene.

Bilde 1. 2. Allhusets venner samlet ved ”morgenmøtet” onsdag 13.12 2017.

Bilde 3. Vaflene var erstattet av en waleskringle, spandert av Hemnes sentralskole.

Bilde 4. Rektor Tore Wetting ved Hemnes sentralskole ga vennegjengen ros for innsatsen som legges ned.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 12:23