LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 08/12 2017
TLQ og Mormors Pistol på Jernvaren
Tekst og foto: Frode Fagerheim.

Foto: Frode Fagerheim

Mens lavtrykket gjorde det surt utendørs var Jernvaren lørdagskvelden begunstiget med innendørs intenst høytrykk . Det var egentlig synd at det ikke var utendørskonsert, i så fall ville det som var av lavtrykk blitt jaga langt unna Jul på Berget.

Med Mormors Pistol som oppvarmingsband for TLQ, Tito Lausteen Quintet, var det duket for en heftig musikkopplevelse på lørdagens dobbeltkonsert på Jernvaren, -og det ble det.


Foto: Frode Fagerheim

Mormors Pistol var hyret inn som oppvarmingsband for TLQ, og oppvarming ble det. De spilte både høgt og vakkert. Mormors Pistol er en hemnestrio som startet å øve sammen for to og et halvt år siden. De konsertdebuterte på Parkrocken i Korgen for et år siden. Etter det har de hatt bare et par opptredener, deriblant på Våryrlørdagen her på Hemnes. De spiller egenkomponert musikk i den noe harde rocksjangeren. For dem er dreiemomentet viktigere enn turtallet. Blant annet eksperimenterer de med å stemme ned instrumentene for å få mer bunndrag i musikken. De forteller at det er Tone Drage som i hovedsak står for tekstene, mens musikk og arrangementer i større grad blir utviklet i felleskap. Tone er blant de som opprøres av verdenspolitikk, spesielt eter at Trump kom til makta. I tekstene reflekterer hun også over grådighet, flyktningepolitikk, materialisme, og måten vi er mot hverandre. Hun synes tekster er viktige og forteller at hun har spekulert på å lage et teksthefte. Det gleder i alle fall jeg meg til.

Dyktige folk som helt sikkert lar høre fra seg igjen. Og jada, det funka, vi var herlig varme om ørene da deres del av konserten var unnagjort.

Foto: Frode Fagerheim
Svein Erik Hjerpbakk har godt bunndrag og full kontroll på både gitar og vokal.

Foto: Frode Fagerheim
Håvard Trettbakk bestemte turtallet og leverte dundrende flott trommespill.

Foto: Frode Fagerheim
Tone Drage er rå på bass. .

Foto: Frode Fagerheim
Etter at trommehinnene var godt mørnet av Mormors Pistol var det klart for kveldens hovedartister TLQ- Tito Lausteen Quintet, et femturbiners kraftverk fra Bodø. Etter at de vant Union Blues Cup på Notodden Blues Festival i 2015 har Tito Lausteen Quintet turnert i inn- og utland. Her på Hemnes spilte de for fulle hus på årets Hemnesjazz, og knallsuksessen førte til at de på nytt ble invitert hit til Jul på Berget.

TLQ er inspirert av musikk fra 50 tallet og fram til nå. Konserten bestod av egenkomponert musikk der Beatles, Eric Clapton, Chuck Berry, Pink Floyd med flere tydelig har preget musikken og lydbildet.

TLQ er en ergibombe. Til forskjell fra andre band som kjører samme trykk i alle låtene varierer de intensiteten og lydbildet fra låt til låt. De gir også rom til hverandre ved at de i mange låter gir plass til briljante soloer.

Foto: Frode Fagerheim
De spiller også en og annen ballade, men det som preger dette bandet er at de tydelig får fram energien i musikken. Her spares det ikke på konfekten. Bandets energi smitter også over på publikum og dansegulvet var fylt av danseglade mesteparten av konserten.

Foto: Frode Fagerheim
Jon-Arne Lausteen og Tommy Tito Andreassen i herlig samspill

Foto: Frode Fagerheim
Jon-Arne Lausteen behersker både gitar og vokal på en fabelaktig måte.

Foto: Frode Fagerheim
Jon-Arne Lausteen

Foto: Frode Fagerheim
Tommy "Tito" Andreassen på gitar og vokal gir det han har, -og det er ikke så rent lite. Framifrå!

Foto: Frode Fagerheim
Tommy "Tito" Andreassen

Foto: Frode Fagerheim
Morten ”Mylk-Sjeik” Larsen ligger som seg hør og bør mye i bakgrunnen med sine tangenter, men slipperogså til med solopartier som tar luven av de fleste.

Foto: Frode Fagerheim
Morten ”Mylk-Sjeik” Larsen

Foto: Frode Fagerheim
Audun Bjølgerud er stødig og kraftfull i sitt basstraktement.

Foto: Frode Fagerheim
Audun Bjølgerud

Foto: Frode Fagerheim
Stig ”The Machine” Venberg er hovedmotoren for rytmene i bandet. Maken til energisk trommespill vet jeg ikke om man finner selv om man leter både lenge og vel.

Foto: Frode Fagerheim
Stig ”The Machine” Venberg

Foto: Frode Fagerheim
Stig ”The Machine” Venberg


Foto: Frode Fagerheim
Ekstra ekstranummer var "Johnny B Goode," forøvrig eneste coverlåt denne kvelden. Det ble en flott avslutning på konserten og fikk publikum til å strømme fram til scenen for å svinge seg til kveldens siste rocketakter.

Vi på Hemnesberget er nok forvent med den ene fabelaktige konserten etter den andre, og med kun 70 i salen kan man lure på om det var uværet som hindre folk i å komme, eller om det var at publikum begynner å bli blaserte. Mitt inntrykk er at de som hadde kreka seg til Jernvaren var mer enn godt fornøyde, og det var det all grunn til.


Foto: Frode Fagerheim
Kveldens konferansier var Petter Rønning Jr. Petter er som skapt for oppgaven og krydra faktaopplysninger med godt humør.

Foto: Frode Fagerheim
Magnar Skreslet følger med når Ole Martin Hjerpbakk styrer spakene for lyd og lys.

Foto: Frode Fagerheim
De av oss som trenger frisk luft under en lang konsert fikk mellom elingene nok en gang oppleve fullmåne over Dokkarbrygga.
Ved ff, kl 00:40