LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 29/11 2017
MUSIKALSK ARTISTERI AV HØY KLASSE
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Hva får man når man trommer sammen 11-12 musikere hentet fra øverste hylle innen norsk jazz? Jo, Ensemble Denada. Setter man Torun Eriksen som vokalist i front, blir det hele perfekt match.

Det var denne musikalske gjengen som i går kveld (28.11) sørget for bortimot to timer med imponerende samspill, fargerike harmonier og heftige solistprestasjoner, samt Torun Eriksens inderlige vokalprestasjoner. Stort bedre enn dette blir det ikke. Det merket man også tydelig på publikums reaksjoner underveis - og da det hele var over.

Mange av musikerne har gjestet Hemnesberget ved flere anledninger tidligere. Da i andre konstellasjoner. Alltid like fornøyd med hvordan de blir mottatt. Ikke rart da at det var bandet selv som tok kontakt med Hemnes jazzforum for å få komme til Hemnesberget. De hadde rett og slett lyst til å komme nordover til landets beste jazzklubb (kåret i 2016). Her vet de at de blir godt mottatt av arrangøren og av et interessert publikum.

I går vartet arrangørene like godt opp med gryteretten ”Chili con carne” før konserten – gjort i stand av hobbykokk Odd Johan Horseng på Dykkerbrygga for de tilreisende musikerne i lag med styret i Hemnes jazzforum.

Før Marte Præsteng ønsket bandet opp på Jernvarens lille scene (for anledningen utvidet med elementer fra den fleksible scenen som til vanlig benyttes i kirka ved konserter) ble det tent lys og et minutts stillet i ettertenksomhet på bakgrunn av de triste omstendigheter i forrige uke.

Det har vært stinnere brakke på Jernvaren mange ganger tidligere, og enkelte trodde nok på forhånd at brakka ville bli temmelig stinn også denne gang. Det ble den ikke, men det var uansett bra med folk på plass da det respektable bandet startet opp. Allerede fra første takt merket man at dette kom til å ta av.

De aller fleste i ensemblet leverte soloer det mer eller mindre gnistret av - det skjønner man når man ser på besetningen - og det var stor variasjon i det musikalske uttrykket arrangør og musikalsk leder Erlend Skomsvoll har skapt av vokalist Torun Eriksens komposisjoner.

”Takk for at dere kommer ut i det som vi sørfra kaller kulde!” – sa Torun Eriksen da hun tok ordet etter åpningsnummeret. – Noen av dere var kanskje på konserten jeg ga her på Jernvaren for litt over et år siden (hun var her i 2014 og i 2016), og det blir mange av de samme låtene denne gang. Men nå i en helt annen tapning med sprelske arrangement av Erlend Skomsvoll.

Som nevnt briljerte de enkelte musikerne i spenstige soloer. Ikke minst blir man stadig vekk imponert over Per Mathisens basspill. Nevnes må vel også Even Kruse Skatruds eminente traktering av den digre sousafonen, for rett etterpå å levere trombonespill av ypperset klasse. Håkon Mjåseth Johansens heftige trommesolo i låten ”More” fikk det til å vibrere godt i tromhinna, men ikke verre enn at det ikke ble bruk for øreproppene som ble utlevert oss aldrende helt fremste i salen før konserten begynte.

Etter et annonsert ekstranummer, trampeklapp og hurrarop tok Torun Eriksen ordet og sa at da de fikk høre om den triste hendelsen i musikkmiljøet på Hemnesberget i forrige uke, var de fornød og glad for å bli så godt mottatt. Vi føler med dere, og derfor vil vi helt til slutt – som et ekstra ekstranummer – ta en helt nedtonet låt, ”Downhill”.

Vi kan vel ikke sånn på tampen unnlate å nevne at brødrene Frode og Atle Nymo også fikk vist frem sine ferdigheter på sine saksofoner på en overbevisende måte i konserten. Og vi skulle helt sikkert ha nevnt de andre også, men avslutter med en liten billedkavalkade fra gårdagens konsert av det imponerende bandet Ensemble Denada og Torun Eriksen, som nå kan krysse av Hemnesberget på lista av jazzmetropoler orkesteret har besøkt. Fra før har de fartet vidt om i Europa og andre deler av verden, så nå er vel ”The Bucket List” komplett?

Marius Haltli (trompet, piccolotrompet)
Staffan Svensson (trompet)
Anders Eriksson (trompet, flygelhorn, althorn)
Even Kruse Skatrud (trombone, basstrompet, sousafon)
Nils Andreas Granseth (trombone)
Frode Nymo (altsaks, sopransaks)
Børge-Are Halvorsen (altsaks, fløyter)
Atle Nymo (tenorsaks, bassklarinett)
Shannon Mowday (baritonsaks)
Jens Thoresen (gitar)
Per Mathisen (bass)
Håkon Mjåset Johansen (trommer)

Thor-Ivar Lund (lyd)

All musikk komponert av (bortsett fra en låt) og sunget av Torun Eriksen.
Musikken arrangert av Erlend Skomsvoll, som også ledet ensemblet, og spilte piano.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 15:07