LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 29/11 2017
JULESTEMNING I EMNING
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Julestemningen begynner å ta tak i noen og enhver. Ikke minst takket være rikelig med førjulssnø. Folkene bak førjulsfestivalen og julemarkedet ”Jul på Berget” har gjort alt hva de kan for at alt skal klaffe, og i år har de også skaffet hvit jul. Nå er det opp til værgudene at de holder på stemningen, og ellers folk i sin alminnelighet om kommende helg blir så flott som alle på Hemnesberget går rundt og håper på.

I tillegg til julemarkedet lørdag og søndag blir det rikelig med sang og musikk i tre heile dager til ende, og når søndagen går mot kveld kulminerer det hele med gratiskonserten i Hemnes kirke kl. 18.00. Her blir det julemusikk når tradisjonen føres videre med ”Vi synger og spiller julen inn” med HeKS og Hemnes Mannskor. Opprinnelig skulle skolemusikken også vært med, men de triste hendelsene som rammet Hemnesberget og skolemusikken i forrige uke har gjort at Hemnes skolemusikk ikke blir med denne gang. Forståelig nok.

Men de blir med i tankene, og den frivillige gaven ved utgangen fra konserten gis i sin helhet til skolemusikken.

Bilde ovenfor er fra øvelsen damekoret og mannskoret holdt i går kveld med 4-5 sanger de skal ha i lag, og de skal finpusse formen videre i Hemnes kirke i kveld. Ulf Skjæran dirigerer felleskoret. Begge kor synger også en del sanger hver for seg, og satser på å kunne skape god førjulsstemning i Hemnes kirke.

Ute er også julesnøen kommet, og det kom mer sist natt. Om det blir slik i helga som nå, blir det skikkelig julestemning i Helgelands koseligste julelandsby.

Ved toref, kl 08:39