LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 27/11 2017
TRAVLE MUSIKALSKE TIDER
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Det er travelt å være konsertgjenger på Hemnesberget. Ikke før har gåsehudfaktoren sluppet taket før neste opplevelse står klar.

Sist lørdag var det de fem damene i vokalgruppa Pitsj som sørget for en musikalsk godbit av de sjeldne i Hemnes kirke. I morgen kveld, tirsdag 28.11, er det Torun Eriksen og Ensemble Denada som garantert vil gi hemnesværingene bakoversveis.

Dette skrev Dagsavisen for en tid tilbake: "Denadas store kveld, og definerte premiere-konserten på Kongsberg jazzfestival som gripende. Det var også gjennomgangstonen blant publikum etterpå. Arrangør og musikalsk leder Erlend Skomsvoll sier Torun Eriksens grasiøse popkomposisjoner byr på en roadtrip fra Berlin til New Orleans med reisefølge av Ensemble Denada. Et band som er blitt godt samspilt etter adskillige mil på kryss og tvers i verden de siste 10 årene.

Verd å merke seg er at det var Denada selv som tok kontakt med Hemnes jazzforum for å få komme til Hemnesberget og Jernvaren, som de hadde hørt så mye positivt om. Ikke så rart, for her arrangeres det konserter med korte mellomrom, og det er kremen av norske musikere som Hemnes jazzforum er arrangør for.

Til helga er det duket for flere store opplevelser under ”Jul på Berget”. Vi anbefaler alle å studere programmet, for det er utrolig mye som skal foregå fredag, lørdag og søndag.
(programmet finner du ved å klikke deg inn i vår spalte ”Lag og foreninger”.

Her og nå vil vi trekke frem konserten ”Anna Anitas jul” i Hemnes kirke lørdag 2.desember kl. 18.00. I fjor trakk hun den digre kirka så godt som stappende full av forventningsfulle publikummere. Vi regner med det samme blir å skje i år. Dette er noe av det vi skrev i fjor på Hemnesværingen:

Jenta med Gud i stemmen, slik dommer Adil sa det da Anna Anita sang i TV2s ”Norske Talenter” høsten 2011 (hun hang med til januar 2012), sto for første gang bak en hel konsert alene. Vel, helt alene var hun jo ikke. Et stjernelag av musikere, og hennes sanglærer Sigrid Brennhaug, gjorde sitt til at konserten ble en av de vakreste gåsehudopplevelsene undertegnede har opplevd. Og det begynner å bli mange. Lars Erik Drevvatne på piano, Johan Reinåmo, bass, Lars Kristian Sjøvold, trommer og Jørgen Straumfors, gitar, lå fint og passe avbalansert under sangene. Både Drevvatne og Straumfors satte for øvrig sitt preg på konserten med nydelige små solopartier uten å ta glansen vekk fra selve julestjerna. Ja, for det var en julekonsert med tittelen ”Julereise” folk hadde gått mann av huse – og kjørt flere mil - for å oppleve.

Som nevnt var Sigrid Brennhaug med for ett år siden, men i år er det Tor-Petter Aanes som skal være Anna Anitas gjesteartist. Ingen dårlig erstatter. Dette kommer til å bli magisk.

Bildet er fra ”Anna Anitas jul” i Hemnes kirke under fjorårets ”Jul på Berget”.

Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 09:06