LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 18/11 2017
COOL TYPE PÅ BESØK
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt


Fra egne vindu her i ”redaksjonen” har vi opp gjennom årene kunnet se et temmelig rikt dyreliv, både sommer og vinter. Foruten alle typer småfugler vi har kloss inntil vinduene på foringsplassen, har det fra tid til annen passert elg, rådyr, rev og oter. Spurvhauk, gjøk, trekryper, kjernebiter, gråspett, orrhøne og ørn er også betraktet fra samme ståsted. Men aldri tiur. Ikke før i går. Da hadde vi et stort eksemplar av arten spankulerende på tomta.

Men før det skjedde poserte den store skogsfuglen villig rett i nabolaget. Naboer varslet undertegnede om en ”tam” tiur omtrent rett utenfor, og redacTOREn var ikke sein å be. På med vinterhabitten og med kamera i nevene bar det ut og bort til der tiuren satt. Pent og pyntelig satt den på en hensatt tilhenger. Det var bare å sette i gang med fotograferingen. Men avstanden var litt vel lang, og man har alltids lyst til å komme på bedre skuddhold. Skritt for skritt kom man stadig litt nærmere. Sværingen fulgte nøye med, men så ut til å ta fotografens bevegelser med fatning. Først da jeg var på 4-5 meters hold syntes den det ble nok. Den hoppa ned på den snødekte bakken og begynte å vasse vekk fra den innpåslitne.

Dette kan neppe beskrives som normal adferd for en slik fugl. Den skulle forlengs tatt til vingene. Kanskje har den blitt skadd på ett eller annet vis i en vinge? Men den så tilsynelatende frisk ut der den vassa i løssnøen. Vekk fra plageånden. Selv vassa jeg tilbake til veien og gikk hjem. Det var da den dukka opp i hagen her hjemme, og flere bilder ble tatt før den satte kursen mot de dype skoger mens flokker av sidensvans oppvaglet på ei antenne i nabolaget fulgte med på begivenhetene.

Nedenfor finner du 7 bilder fra begivenheten.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 08:54