LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 16/11 2017
PRIMA PRØYSEN-KVELD
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Lager man ei forestilling basert på tekster og sanger av Alf Prøysen, borger det for suksess og god stemning. Det ble det da også til de grader da småskoletrinnet ved Hemnes sentralskole inviterte til LABBETRUTEN- en Prøysen-forestilling tirsdag. 14 og onsdag 15.november basert på viser, rim og regler av Alf Prøysen. Aulaen ble nesten for liten begge kveldene av storfornøyde publikummere. Og en skoleforestilling for de større elevene var også blitt fremført. Naturligvis var foreldre-og-besteforeldre-faktoren skyhøy på kveldsforestillingene, det skulle da også bare mangle når de håpefulle står for underholdningen. Men her møtte man ikke bare opp på grunn av ”plikt”, men man ville mer enn gjerne underholdes av ungene.

Og underholdt blir man når så mange ivrige og flinke unger tar sats. De fremførte på rekke og rad flere Prøysen-klassikere på sjarmerende vis. Artig at også mange mer ukjente små og større tekster Alf Prøysen har skapt ble med på den (nesten) timelange reisen i Prøysens univers.

Folk fikk en time til hyggelig kaffeslabberas før forestillingen begynte. Aulaen fyltes raskt opp av kaffetørste og spente publikummere. De kunne stikke innom Miljørom 2 for å se på ei utstilling med en mengde tegninger og malte bilder ungene hadde laget, eller de kunne se mange av de samme bildene på storskjerm i aulaen. Så ble lyset i salen dempet og den store barneflokken inntok scenen og korbenkene. En imponerende flott samling av de som skal føre verden videre. Noen utvalgte elever ønsket velkommen og leste en kort introduksjon om Alf Prøysen før det store felleskoret med elevene i 1.- 2.- 3.- og 4. klasse sang ”Labbetruten” så det ljomet i aulaen. Stemningen var satt. Smilene gikk fra øre til øre hos mamma, pappa, søsken, besteforeldre, onkler og tanter. Dette lovet bra.

For å få variasjon i forestillingen ble det vekslet med alle klassene i et felleskor, og enkeltklasser. Pent og pyntelig satte de andre seg ned mens de mindre gruppene gjorde sine saker på beste vis. Disiplinen i blant ungene var i seg selv imponerende. At noen gjør iherdige forsøk på å smile og vinke litt ekstra til mamma og pappa er bare sjarmerende oppi det hele.

Imponert blir man også av å se hvor godt ungene kan alle tekster. Innsats og sangglede lyser av ansiktene der de fremfører både korte og lengre viser og vers. Her må det sannelig ha vært jobbet godt av lærerkreftene i de enkelte klassene over lengre tid. Hemnes sentralskole må åpenbart være er heldig å ha en dyktig stab. Det ser man på kvelder som dette.

Vi legger ved 14 bilder ute billedkommentarer. Ingen nevnt – ingen glemt.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 10:09