LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 04/11 2017
TO DYKTIGE KOR I HEMNES KIRKE
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Torsdags kveld (2.11) var det en flott korkonsert i Hemnes kirke. Gruben Mannskor og Haukneskoret hadde tatt seg bryet med å kjøre til Hemnesberget for å holde konsert for hemnesværingene. De hadde gjerne sett for seg ei fullsatt kirke, men det er det få forunt å klare. For å fylle den store kirka en regntung novemberkveld, der hemnesværingen hadde tilbud på ”Beatles-konsert” med ungdomsskoleelever kvelden før og et hemnes- og et rana-band på Jernvaren dagen etter hadde nok mange slitt med å få mange hundre i kirka. Det var likevel ikke så verst med folk som møtte opp, og de fikk en timelang konsert med 12 herlige kor-nummer og to innslag med orgel og solist. Dette sto de to dirigentene for. Oddrun Solberg, dirigent for Gruben Mannskor, leverte stødig orgelmusikk og Darya Dasha Katyba, dirigent for Haukneskoret, sang seg inn i alles hjerter fra orgellemmen.

Gruben mannskor var først i ”ilden”. De stilte med 20 mann, og leverte så avgjort en bra prestasjon. Det klang homogent og fyldig, og dynamikken var upåklagelig. De sang tre nummer før Haukneskoret slapp til. Av Gruben-korets ”Nordlandssang”, ”If anyone be in Christ” og ”Fiskervise” var det sang nummer 2 som virkelig fikk frem ståpelsen.

Haukneskoret er et stort blandakor, men med en temmelig skjev blanding, ettersom 6 menn blir i minste laget mot 24 kvinner. Likevel bar mannsstemmene bra i en del partier, og kirkerommet fyltes av vakre sanger som ”Shakles”, ”Vila du min lilla”, ”Ubi Caritas” og ”Kveldssalme” før Gruben-karene slapp til igjen på ”scenen”. Denne gang med to sanger som ga et enda bedre inntrykk av koret. Først med Publiners velkjente ”Toft” (du vet den med; Ei ainna ti ein ainna plass, levd live i full gass ingen krav om eugodkjent sand på vårres lekeplass skrubbsår hadd vi ofte, dæ va tøft å bo på Toft, mæn hain tykje ke løili det va!) i et artig og utmerket arrangement, for så å avslutte med ikke mindre kjente ”Å kunne æ skrive”. Her sang Kjell Bjørnø solo stødig og sikkert.

Kveldens mektigste nummer ble avslutningen med ”Fix you”, der begge kor med til sammen 50 sangere sørget for at de fremmøtte fikk en ekte gåsehudopplevelse. Her ble det fullverdig balanse mellom dame- og mannsstemmene, når gruben-gutta fylte på med sine malmtunge røster.

Sissel Brean akkompagnerte begge kor på piano til alles tilfredshet.

Nedenfor finner du 8 bilder fra begivenheten uten ytterligere kommentarer.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt
Ved toref, kl 07:49