LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 24/10 2017
TREDVEÅRSJUBILEUM
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

På dagen i dag er det 30 år siden Allaktivitetshuset på Hemnesberget ble offisielt åpnet, forteller Asbjørn Solhaug. Den 24.oktober 1987 var det et heidundrende show med lokale aktører og fest om kvelden. Asbjørn skulle ha god grei på dette, for han var en av de som sto i spissen for et langvarig forarbeid og grundig planlegging av idrettshallen og de andre fasilitetene som ble til takket være et storstilt dugnadsarbeide. Over 20000 timer la hemnesværingene ned i grunnarbeidet og en masse arbeide innvendig gjennom mange måneder i 1986-87.

Det skulle gjerne vært markert på ett eller annet vis, men de som sto i spissen for dette arbeidet for mer enn 30 år siden drar litt på årene, og ser det ikke likt med et stort arrangement. Men helt på latsiden har de nå ikke lagt seg, de gamle dugnadsgutter. De samles så godt som hver onsdag på ”Allakken” i den mørke årstid for å gjøre nødvendig vedlikeholdsarbeid av ymse karakter. Både innvendig og utvendig. Og de skaffer også midler til bruk på innkjøp av saker som blir ødelagt/utslitt for både kjøkken, aula og idrettshall. Alle reklameskilt på veggene i Hemneshallen er det ”Allhusets Venner” som selger inn, og pengen de får inn på dette har sørget for svært mye gjennom de 8 år de har drevet på med sin dugnadsvirksomhet.

Om du skulle være en pensjonist med en del restarbeidsevne og har litt for lite å fylle dagene med, må du gjerne stikke innom på ”Allakken” onsdag (i morgen) klokken 09.00. Da starter vi dagen med kaffe og nystekte vafler som Asbjørn Solhaug har gjort klar. Der diskuterer vi verdens mangslungne problemer, mens vi planlegger hva slags arbeidsoppgaver vi skal ta oss av den dagen. Du vil bli tatt i mot med åpne armer, selv om det bare er for å ta en kopp kaffe og en prat.

Bilde 1. Asbjørn Solhaug under ei av mange dugnadsøkter vinteren 1987.

Bilde 2. Oppsetting av skilt i Hemneshallen. Allhusets Venner besørger både for salg av reklameplass og oppsetting av skilt.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 17:01