LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 23/10 2017
KC AUTO - FYLLER SNART ETT ÅR.
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Møbelbutikken i det gamle bilverkstedbygget til Hemnes bilverksted ble i lang tid stående tomt, så det virket som at ingen ville benytte det til noe som helst. Men så skjedde det positive ting for både bygget og stedet. Først satset Ketil Christensen på å starte opp et lite bilverksted i lokalene, som ble behørig ombygd av huseieren. Ikke lenge etter at han var vel etablert med KC Auto som et BilXtra verksted, ble resten av bygget tatt i bruk til treningsstudioet IGym Express. Dermed var det igjen kommet liv og røre i bygningen til langt på kveld.

Vi stakk nylig innom bilmekanikeren i disse dekkskiftetider for å høre om han har merket ekstra trøkk, nå som det har blitt minusgrader om natta med dertil hørende glatte partier på veiene. – Joda, det blir jo en del dekkskift innimellom mekkingen på biler. Og de som ønsker seg nye dekk kan jeg også hjelpe. Har ikke noe lager av dekk, så de må jeg bestille og har dem her i løpet av en dag eller to. Det er jo greit for de fleste.

Vi påpeker at vi har sett at han også kan tilby å ha overvintring av dekkene man skifter. De kan man ha ”boende” på ”dekkhotell” til de skal i bruk neste sesong, og har en gunstig pris for hotellrom pluss to ganger dekkskift pr. år. – Joda, vi har merket at det stadig er flere som - selv om de egentlig har plass til dekkene hjemme - ønsker å la andre ta seg av både lagring og skifting, så dette må vi bare ta med oss som et pluss.

Om bare en drøy måned er det et år siden KC Auto offisielt åpnet, og vi spør Ketil Christensen om han er fornøyd med mottagelsen. – Jo, det har gått fint. Her er hele tiden
biler inne i verkstedet, og jeg har fullt opp å gjøre.

Det var jo mye styr for å få lov av veimyndighetene til å ha porter ut mot gata, og det ble til slutt løst med at du har et roterende lys som varsler når portene går opp for inn- eller utkjøring av biler. Har dette fungert tilfredsstillende?

Ja, jeg er godt fornøyd med systemet. Det har aldri vært problemer av noen art. Heller ikke på vinteren er det vanskeligheter. Vi får ryddet vekk snøen tidlig på morgenen, så det er lite å bekymre seg over, forklarer mekanikeren og jobber videre med en bil han straks skal ha ferdig.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 12:19