LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 21/10 2017
INNSPURT I LYSLØYPA
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt


Det spurtes i lysløypa, men målgangen er ikke ventet å komme riktig ennå. Og det er lys i tunnelen selv om det ikke er lys i lysløypa.

Forrige helg ble det jobbet med flere ting i lysløypa selv om været var heller vått. Uheldigvis sviktet noe maskinelt utstyr, og man fikk ikke gjort like mye som planen var. Men denne helga ser det ut til at både vær og utstyr skal stå den kjekke bi. Allerede fredag hørtes dur i fra lysløypetraseen. Der var Lars-Sivert Larssen og Isak Skjærvold i full sving med å sette opp nye (brukte) stolper til erstatning for gamle, råtne lysstolper.

Og flere av stolpene har fått hard medfart av hakkespett, faktisk, fortalte Lars-Sivert Larssen, leder for skigruppa, da han tok en liten pust i bakken. – Nå i dag har vi fått opp 3 stolper og skal jobbe videre. Isak er i full gang med å undersøke en stolpe rett bortenfor om den er råtten innvendig. Det er fortsatt flere stolper som må skiftes ut før det blir satt på folk som vi har klar til ta jobben med å strekke opp nye ledninger. Frem til da har vi nå i dagene som kommer ganske mange som skal bidra med arbeidsinnsats for å komme i mål, forklarer skigruppas leder. – Vi har nå leid den store maskinen vi nå bruker her. Den kan vi ha i bruk i 10 dager her i lysløypa, og det er flere som kan kjøre den. Også på dagtid utover uka som kommer, ettersom noen av våre folk jobber skift og har fridager å ta av til å jobbe med lysløypa. Planen er at når vi har fått opp det som trengs av bedre stolper, skal vi også rydde vekk store steiner og røtter som stikker opp midt i løypa. Vi vil gjøre hele traseen mer plan i bunnen. Dette for at vi kan komme ut med tråkkemaskinen straks det kommer 10-15 cm med snø. Slik det har vært til nå, har vi måttet vente til det lå langt mer snø på bakken – kanskje opp mot halvmeteren - før tråkkemaskinen kunne kjøre ut, forteller Lars-Sivert Larssen. – Det vil også bli rensket opp grøfter og lagt noen dreneringsrør når vi er i gang med innspurten.

Mens vi står der og prater kommer en av dem som bruker lysløypa uten ski på beina forbi. Ingvild Antonsen blir glad for å høre at bunnen skal gjøres bedre i traseen, og ser frem til at det hele blir ferdig.

Vi tar sikte på å ha hovedløypa klar med stolper og jevn bunn, samt en av kortløypene. Den tredje traseen må vi nok vente med til neste år, forteller Lars-Sivert.

For som man vet; de tre T-er (TTT) er ikke til å unngå. Ting Tar Tid. Ikke minst fordi det er travle folk som skal utføre såpass mye arbeid på sin fritid. Skulle alt settes bort til en entreprenør måtte man ha hatt langt mer penger til rådighet enn det idrettslaget rår over, milde pengegaver til tross.

- Jo, det er klart dette koster, medgir Lars-Sivert. Vi har jo fått hele 200tusen av Sparebank1 Nord-Norge (SNN-fondet) og 50tusen av Hemnesbergets sanitetsforening, og tar gjerne mot sponsormidler fra andre gavmilde instanser. Kanskje vi skulle kalle en sving eller bakke opp etter dem. Hva med et skilt med ”Sanitets-svingen” oppsatt der vi måtte legge om løypa på grunn av tomtereguleringen der hoppbakken sto, undres Lars-Sivert Larssen med et muntert smil før han går i gang igjen med mer jobbing.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 09:59