LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 20/10 2017
HOTELL-UTVIDELSE
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt


Det hele er ikke til å unngå. Vinterdekkene må på før eller senere. For mange blir det senere, for man vil helst kjøre på sommerdekk lengst mulig. Og da blir det gjerne at noen venter en dag for mye før man skor seg skikkelig. Hvert eneste år. Og så blir det kø og kaos hos de som har som jobb å ta seg av dekkskifte for folk.

- I år har det egentlig gått uten det store kaos, forteller Ivan Karlsen hos Hemnes slipeverksted, som også er ”hotellvert” på Dekkhotellet på Åsen. Vi har tatt unna mange kunder daglig etter at den velkjente datoen ble passert, og siden vi ikke har fått et plutselig snøfall foreløpig har vi heller ikke opplevd at alle skal ha dekkskifte samtidig, heldigvis. Nå var det litt rim enkelte steder på veiene her i området tidlig i morges, så da blir det gjerne noen flere som innser at tiden er inne for å sjekke inn på ”hotellet”. Og så er det jo helg, og folk vil gjerne vite at man skal kunne dra på tur med bilen om det fortsatt skulle bli frost og rim på veiene tidlig om morningen.

Ivan forteller også at han har måttet investere i en konteiner til for å få plass til alle dekkene til stadig flere kunder.

– Ja, den store konteineren er helt full, og snart er også den lille fylt opp med dekkene til stadig flere kunder. Så til neste år må jeg antakelig få tak i enda en. Og da helst en av de store, for det ser ut til at flere og flere oppdager hvor lettvint det er å leie ”rom” på dekkhotell. Dekkene spyles rene før de inntar hotellet, og er dermed klar til neste sesong. Er det noen dekk som begynner å bli tvilsomme med hensyn til mønsterdybde, varsler vi i god tid slik at når det er påkrevd og ønskelig skaffer vi nye dekk i god tid før ny sesong, forklarer Ivan Karlsen.

Har du merket noe kundesvikt når det nå har kommet et nytt ”hotell” av samme type her på Hemnesberget?

– Nei ikke i det hele tatt, svarer Karlsen. Jeg hilser det velkommen, for konkurranse er bare sunt. Og at det nå er å finne et annet dekkhotell her på stedet stimulerer bare til at enda flere ser fordelen med å være brukere av disse tjenestene. Ikke alle har plass hjemme for å oppbevare bildekkene hjemme.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 16:05