LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 18/10 2017
LITE HYGGELIGE ETTERLATENSKAPER
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Hva som rører seg i hodet til enkelte hundeeiere kan man undres på når de helt bevisst legger/slenger fra seg svarte plastposer med avføring fra menneskets beste venn på offentlig sted. Ikke sjelden finner folk som er ute på tur langs gater/veier på Hemnesberget disse trasige bevis på at noen ikke tar på alvor at hundedritt ikke skal slenges fra seg på den måten. Da er det faktisk bedre å la være og pakke dritten inn i plast først, og heller la hunden drite fritt mens man er ute og lufter kosedyret. I alle fall om man sørger for at dette skjer utenfor der folk ferdes.

Det må være dette en sådan hundeeier har tenkt mens vedkommende luftet sin trengende hund på Hemnes kirkegård for en tid siden nå i høst. For der lå det en av de fine dagene i høst ei fersk ruke i gresset ikke langt fra den ene vannposten. Lett å tråkke i for en som uoppmerksomt skulle trenge å bære vann til en (eller flere) planter på en grav bortenfor og forbi den ufine ruka. Eller bare for å stelle litt. Så kan heller andre plukke opp etterlatenskapene om de er så fisefin at de vil unngå å få faenskapet med seg hjem under skosålene.

De fleste hundeeiere er sikkert påpasselig med å plukke opp etter sin turkamerat når de er ute på luftetur. Det ser likevel ut til at noen ikke bryr seg. Det er alltid noen få som sørger for at det gjerne blir et generelt dårlig rykte som lett rammer uskyldige hundeeiere. Sånt er naturligvis synd, for det skal så lite til for at dette problemet ikke lenger er til allmenn forargelse.

Et annet grelt eksempel på en dårlig hundeeier stammer også fra området ved kirkegården på Hemnesberget. På lang avstand ble en hundeier observert da han stoppet på parkeringsplassen utenfor porten lengst øst på kirkegården. En hund ble sluppet ut, og den løp noen få meter fra bilen og huket seg sammen og gjorde sitt fornødne på Nordveien. Rett etterpå ble en bildør åpnet og hunden løp tilbake og jumpet inn i bilen, som raskt kjørte fra stedet.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 16:55