LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 17/10 2017
MILEPERLEN GALLERIHOTELL
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

- Bygdeutvikler Marit Valla ønsket at vi skulle holde åpent hus under Hemnes TeknoGeek, så dere får bare komme inn, sa en blid og hyggelig Yvonne Rosten da vi banket på etter å ha overvært mye av det som skjedde i Hemneshallen fredag den 13. oktober.

- Vi visste at vi ikke rakk å komme i mål med den store ombyggingen og utvidelsen vi holder på med, så alt er nok ikke helt på stell, sa kunstner og altmuligmennesket Rosten der hun førte an i den innholdsrike bygningen noen få hundre meter fra Torvet på Hemnesberget. Planen er å ha alt klart innen utgangen av året. I neste uke kommer asfaltleggerne og ordner bakken og parkeringsplassen foran huset, og om ikke lenge kommer det folk for å sette opp et stilig rekkverk på balkongen, hvor utsikten er formidabel. Inne er det ennå mye listverk som skal på plass og diverse annet snekkerarbeid, så ting tar tid. Vi har også noen boende her akkurat nå – vi har forresten hatt en god del gjestedøgn her mens vi har jobbet – så vi kan dessverre ikke vise dere alt av den grunn heller. Vi skal invitere dere til den offisielle åpningen når den tid kommer.

Hemnesværingen venter derfor med å beskrive utvidelsen ytterligere, men det som er helt klart er at det har blitt flere rom og flere bad, så det lille gallerihotellet er blitt en del større. Og med flere kurs/konferanse/selskapslokaler med egne innganger er Mileperlen også klargjort for langt mer enn overnattingsgjester.

Noen av rommene er i prinsippet fiks ferdig, men det blir nok en del annen innredning etter hvert, får vi vite. – Jeg passer på å kjøpe det jeg kan hos Engevik møbler og møbelfabrikken NCP på Åsen. Det er viktig for meg å kunne handle slikt lokalt så langt det lar seg gjøre, forklarer Yvonne Rosten når vi står i ett av selskapslokalene.

På veggene i alle rom og lokaler henger det vakker og særpreget kunst skapt av kunstneren Yvonne Rosten.

Mileperlen er også et galleri for gjestende kunstnere. Akkurat nå henger det mange bilder av Kjerstin Jensen i galleriet. Hun bruker digitalt verktøy når hun lager sine bilder. Det vil si at hun tegner på et digitalt tegnebrett istedenfor på papir eller lerret. Bildene printes ut på tykt akvarellpapir med holdbarhet på minst 100 år.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 08:10