LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 15/10 2017
AMPUTERT DUGNAD
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Den planlagte dugnadshelga til Hemnes IL, skigruppa, gikk ikke helt som planlagt. Det ble likevel gjort en god del med lysløypa i regnværet.

Forrige helg ble det gjort en del arbeid i lysløypa, kunne Lars-Sivert Larssen leder av skigruppa opplyse til Hemnesværingen for noen dager siden. – Vi har hatt tre mann på jobb sist helg, med demontering av det gamle ledningsnettet - og det planlegges mer jobbing kommende helg! Da skal det byttes noen stolper og andre skal rettes opp før neste steg kan tas.

- Vi er så heldige å ha villige hemnesværinger som stiller opp igjen og igjen.
Isak, Ivar og Ole-Herman fortsetter arbeidet som må til for å rette opp stolper, flytte og bytte stolper og montere ledinger. Vi har fått låne en liten gravemasin hos Røstad (gratis) og har to- tre mann som kan kjøre denne - til nødvendig graving ved stolpemonteringen. Vi har dessuten behov for at noen tar med seg motorsag og en dose arbeidslyst for å rydde vekk skog - før vi setter opp nye ledninger, og håper at noen føler seg kallet! Omtrent slik lød oppfordringen før helga.

Sånn sett lå det hele godt an før helga for å få gjort klart alle stolper slik at oppheng av nytt ledningsnett kan utføres.

Det gikk dessverre ikke helt etter planen. Da vi stakk innom idrettsanlegget på Høghågen tidlig på lørdag (14.10), var to mann på plass i regnværet. De kunne fortelle at en oljelekasje (trodde man) gjorde at de ikke fikk brukt den lille gravemaskinen på ei stund. Etter hva de visste skulle det komme en kar for å fikse problemet på maskinen som Røstad entreprenør så generøst hadde stilt gratis til deres disposisjon.

I mellomtiden skulle de to – Isak Skjærvold og Ole Hermann Bergem – klargjøre og trekke frem en del ”nye” stolper som Helgelandskraft hadde forært idrettslaget til erstatning for de gamle som ikke lenger holder mål i lysløypa. Men så oppsto det trøbbel med 6-hjulingen som de skulle bruke til jobben.

Nei, det skal ikke være enkelt, kan man trygt si – også denne gang. Undertegnede ga seg dermed, og innså at man måtte ta en ny ”inspeksjon” i lysløypa på søndag. I håp om å se fremdrift i jobben med å få orden på lysløypa før vinteren setter inn.

Utpå søndag ble lysløypa avlagt en liten runde da regnværet ble avløst av et betydelig lettere vær. Det var ingen tegn til dugnad på runden i løypa, men da ”målportalen” var i sikte, hørte og så vi en stor frontlaster jobbe med å kjøre ut noe av den svære grushaugen ved speakerboden. Det var Morten Benjaminsen som durte i vei med den store maskinen. Han kunne fortelle at det ble planert ut en del masse rundt speakerbua i går, men at det var så kolossalt bløtt i lysløypetrasseen at det ikke var høvelig å kjøre i vei med den svære maskinen. For øvrig kunne Morten Benjaminsen fortelle at de fikk fiksa lekkasjen på gravemaskinen, men så røk like godt et av beltene på maskinen. Dermed var man like langt med tanke på å få satt opp de siste 5-6 stolpene.

Trond Bøli har vært en tur i lysløypa i går og kappet ned en del trær som ville kommet i veien for de nye ledningene som skal strekkes når alle stolper og armaturer er montert.

Nede på kunstgressbanen var et par karer i sving med hver sin løvrive for å ta unna alt løvet som har blåst innpå banen i høst. Det var brødrene Sivert og Ole-Hermann Bergem som på eget initiativ gjorde et helt nødvendig arbeid før vinteren. – Eg har sagt det med de andre på A-laget at de burde komme å hjelpe til, men foreløpig ser det litt labert ut, slo Ole hermann fast og fortsatte ufortrødent videre.

De følgende 13 bilden er fra lørdag og søndag. Mens de påfølgende 3 er av de nye LEDlys-armaturene som A-laget monterte så mange av tidlig på sommeren, - av utrangert armatur, - og av den svære grushaugen som nå er planert rundt speakerbua og i deler av lysløypa.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 15:20