LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 28/09 2017
NORTHERN CONCEPT – FREDAG PÅ JERNVAREN


Den gitarledede jazzkvartetten Northern Concept er nå på releaseturné med sitt andre album, January Insomnia. Låtene på plata handler blant annet om det arktiske og om årstidene. Som på bandets debutplate spiller fremdeles kvartetten akustisk og groovebasert jazz med sterke melodier i fokus.

Bandleder John-Kåre Hansen fra Alta har vært omtalt som en jazzgitarist som klarer å knytte den internasjonale, melodiøse jazztradisjonen sammen med nordlige, arktiske impulser. Med et band bestående av musikere i toppklasse og Hansens varme gitartone er resultatet et helt spesielt lydbilde.

Tidligere har bandet fått god mottakelse, og anmelderne legger blant annet vekt på slitestyrken i musikken og de vakre melodiene. Da verdensstjerna John Scofield hørte åpningslåta fra bandets første plate, sendte han en e-post til Hansen med lovord.

All musikken er skrevet av John-Kåre Hansen og bærer med seg titler inspirert av Nord-Norge. På lanseringskonserten til January Insomnia vil det være duket for energi, lune stemninger og spilleglede.

På denne konserten vil bandet ha med selveste Kjell Joar Petersen-Øverleir som vikar for bandets faste bassist.

I bandet spiller:
John-Kåre Hansen, gitar
Eivind Valnes, piano
Kjell Joar Petersen-Øverleir, kontrabass
Arild Johnsen, trommer

CD-salg og signering.

Velkommen til Jernvaren fredag 29.9 kl 21.30.

Bildet: John-Kåre Hansen da han gjestet Hemnesberget og Hemnesjazz 2015 i lag med sangstjerna England Brooks. Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 12:07