LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 26/09 2017
MANGE BEKKER SMÅ....
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Rom ble ikke bygget på en dag. Så er heller ikke tilfelle med vår lille perle ved Ranfjorden. Hemnesberget er i stadig utvikling mot det bedre. Nå er endelig asfaltarbeidene i gang på fv808 gjennom Hemnesberget, og etter hvert vil vel både nødvendige deler av Lapphellveien og Parkveien få sitt nye asfaltdekke på plass.

Mange hus er under restaurering og utbygging. Ved Gammelskola har det vært jobbet med litt finpuss utomhus. Rundt grunnmuren har det blitt lagt et steinlag som en ekstra beskyttelse.

Langs en liten mur som skiller skoleplassen til Gammelskola fra veien som går forbi har det over tid begynt å bli mye vegetasjon i ”rennestenen”. Høymugle, løvetann og den slags ”prydplanter”. Ikke spesielt vakkert og velstelt, kan man lett slå fast at slikt gir inntrykk av. Men nå har man begynt å fjerne disse uønskede vekstene, så det synes dermed at noen bryr seg.

På den store skoleplassen foran Hemnes sentralskole er et stort og spennende prosjekt under utvikling. Vi har omtalt dette tidligere, og kommer sikkert tilbake til saken når det hele har begynt å ta mer form.

Nedenfor finner du en del bilder av Gammelskola med den nye steinsettingen rundt grunnmuren. Og til slutt veistubben fra toppen av Katinka-bakken opp til den ærverdige skolebygningen som ble reist (i en etasje) en gang rundt 1860.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 12:49