LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke mail
 
 

Klikk her for:
Mail til Budstikka eller for Søk i Lokalavisa.noNyheter 15/09 2017
Nå er det meste klart til Kulturminnedagen på søndag

Hanna, Mia og Oscar monterte i dag de siste delene til utstillingen om å være barn i gamle dager

Det e allereia store forventninge til arrangemenetet på den årlige Kulturminnedagen iår på søndag. Både fordi museumsformidler Truls Nilsen i Midt-Troms Museum i samarbeid med skole, lag og foreninge på Sør-Senja har fått til et et veldig spennanes program, samt at arrangementet e nominert til å motta prisen for beste kulturminnearrangement i 2017. (Vinneren blir røpa på søndag, vi har munnkurv og sei ingenting...).


Emilie og Lilly gjorde en solid innsats i å ferdigstille plastdraugen som viser frem litt av det skrotet som flyter rundt i havneområdene.

- Nå er skolens utstillinger på plass på Kveitmuseet, og de er kjempefine! Folk kan virkelig glede seg til å se npå de flotte elevarbeidene på søndag, melde en entusiastisk musumsformidler i Mdt-Troms Museum Truls Nilsen.
- I tillegg har husflidslaget montert sin flotte vandreutstilling "Emneved". Bygdelaget har også vært tilstede i dag å gjort i stand lokalet til kafé. Det blir salg av kaffe, brus, vafler, kake og kjøttsuppe! Vi gleder oss til en spennende og innholdsrik dag i Skrolsvik på søndag, fortsette han med.


Tobias, Elisabeth, Edvin, Mahammed og Eskild hadde flere gjennomganger av sitt teaterstykke om Skrolsvik-draugen

Og vi lar han Truls fortsette:
Arrangementet begynner med en kulturhistorisk gudstjeneste i kirka kl. 14:00.
Her vil museet også presentere historia til kirkebygninga som opprinnelig var en rorbu fra Svellingan. Etterpå blir det et yrende liv på det gamle handelsstedet med en rekke spennende aktiviteter, utstillinger og demonstrasjoner. På kvelden avslutter vi med en korkonsert kl. 18:00 med Sør-Senja Mannskor og Kor Flott. Vi ønsker alle sammen velkommen til Skrolsvik på søndag!
Ved hnn, kl 20:46