LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 27/02 2017
SLAPP ELGEN UT AV SEKKEN
Tekst: Tore M Furuhatt. Foto: pressebilde

Det er viktig for festivalene både her og der å slippe katta tidlig ut av sekken. Båt- og fjordfestivalen slapp like godt elgen ut av sekken. Tidligere har de driftige arrangørene av den lengst levende og største familiefestivalen på Hemnesberget fortalt at legendebandet ”Smokie” kommer til årets festival 1.juli. Nylig slapp arrangørene nyheten om at Øivind ”Elg” Elgenes kommer til Båt- og fjordfestivalen med sitt band i sommer.

Festivalsjef for Båt- og fjordfestivalen, Kjell-Idar Juvik, forteller at han traff ”Elg” ombord på hurtigruta da ”Elg” hadde en spillejobb om bord mens båten lå ved kai i Ålesund, og han selv var der på jobb som stortingsrepresentant. Juvik tok kontakt med artisten, og litt seinere var kontrakten i havn.

Øivind ”Elg” Elgenes har gjort solokarriere med eget band og er klar med nytt album i disse dager. Han og bandet spiller på Hemnesberget fredag 30. juni.

Dette blir 23 gang festivalen arrangeres, og ingen andre festivaler her på stedet har holdt det gående så mange år på rad. Men Hemnesjazz er ikke langt etter. De begynte i 1996 og har bare et år mindre ”på samvittigheten” enn Båt- og fjordfestivalen. Når Hemnesjazz arrangeres i uke 31 er det 22 gang det er jazz- og bluesfestival på Hemnes.

Nytt album februar 2017 (presseskriv).
Øivind Elgenes, bedre kjent som ELG i Dance With a Stranger, fikk en mektig oppsving etter deltakelsen i TV2 suksessen "Hver Gang Vi Møtes». Stemmen og frontfiguren bak Dance With a Stranger, går for å være en av Norges beste mannlige vokalister og formidlere, og har etterhvert blitt en folkekjær artist. Elg er en veteran i musikk-bransjen, med over 40 år`s erfaring på veien.

Etter å ha bidratt på 12 album, og utallige sangproduksjoner med andre artister, slipper han nå sitt 5. soloalbum «FEELOSOPHY» i februar. Albumet har 9 nye låter, og er produsert sammen med bassist/produsent Kyrre Sætran i deres HITHUTstudio.
ELG har i flere år bergtatt sitt publikum med magiske konsertopplevelser. Han er en allsidig artist, og holder like godt konserter med band, kor, korps eller nedpå og akustisk alene. De siste 3 år, har han også hatt suksess med Juleturnéen " Jul hos alle no». ELG turnerer med sitt band: Trond Helge Johnsen – Vokal og gitar. Kyrre Sætran – vokal, bass
Inge Bævre – vokal, gitar. Eivind Gjeldberg – Trommer

Foto: pressebildeVed toref, kl 07:12