LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 03/01 2017
SMOKIE ER TILBAKE
Tekst: Tore M Furuhatt. Bilde: pressefoto

Så har vi hengt opp en splitter ny Hemnes-kalenderen og funnet frem striskjorta nok en gang. Det føles som vi gjorde dette ganske nylig, men det er beviselig 365 dager siden forrige gang. Det betyr at jula er over og hjulene satt i gang i det hektiske arbeidslivet folk flest er opptatt av. Men også aktiviteten i alt av frivillig arbeid får nå full oppmerksomhet etter hektiske feriedager med alt som har med jul og nyttår å gjøre.

Fenomenet Båt- og fjordfestivalen på Hemnesberget ruller videre. De har allerede sikret seg en godbit av det gromme slaget. Selveste Smokie kommer til årets festival. De har vært her før. Da de sto på scenen i 2009 ble det satt en utrolig rekord. Nærmere 3000 stimlet sammen som sild i tønne på festivalplassen den gang. Hvor mange som kommer i år er umulig å spå. Det er jo selvsagt også væravhengig, men Smokie har fortsatt godt grep om publikum. Derfor er det å anta at det også denne gang blir folksomt på Hemnesberget når Båt- og fjordfestivalen går av stabelen i månedskiftet juni-juli.

Smokie blir hovedattraksjonen lørdag 1. juli på årets Båt- og fjordfestival. De vil være på en Norges-turne i sommer, og de aldri hvilende ildsjelene i hovedkomiteen for den populære festivalen på Hemnesberget klarte å sikre seg dette evigvarende bandet.

Allerede i 1975 slo Smokie igjennom her i landet med «If you think you know how to love me». Året etter kom den kanskje enda mer kjente storslageren «Living next door to Alice» med det populære bandet.

At Smokie er stor i Norge skjønner man når man hører at de har solgt nesten to millioner plater her i landet. Når de nå på ny kommer til Hemnesberget har de selvsagt med seg alle de gode, gamle låtene. Men det vil nok også vanke en og annen ny godbit fra de evig unge musikerne.

Foto: pressebildeVed toref, kl 08:46