LokalAvisa.no > Hemnesværingen > DEN-GANG-FOR-LENGE-SIDEN. mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
DEN-GANG-FOR-LENGE-SIDEN. 19/11 2015
KVEIT-TÅG PÅ BARNAS DAG I 1984.
Tekst/foto: Tore M Furuhatt.

På Hemnesberget er det til en hver tid under planlegging en eller flere festivaler. Akkurat nå er det fokus på en nyskapning siste helga i november; ”Jul på Berget”, og Båt- og fjordfestivalen har bebudet neste års festival til å gå av stabelen første helga i juli.

Ser man bakover i tid har det vært mange typer festivaler på ”Berget” opp gjennom årtiene. Tiendebytte, Park-festen, Musikk-festivalen, Hemnes Week-end, Sild- og humorfestivalen, Butikk og Musikk, Glade Hemnes, Båt- og fjordfestivalen og Hemnesjazz. Og vi har naturligvis ikke glemt det store arrangementet som foreningslivet på Hemnesberget gikk sammen om i 1984: Hemnes-Uka. Et storstilt arrangement som startet ei helg og pågikk så hver dag utover uka som fulgte til og med den påfølgende helga. Det ble mange enkeltarrangement og mye arbeid for noen. Men frivilligheta var og er stor på Hemnesberget, så vi kom da i mål.

Et delarrangement den ene lørdagen var ”Barnas Dag”, arrangert av Hemnes husmorlag, om hukommelsen er til å stole på. En del av dette igjen var at 3 unge herremenn laget skikkelig moro for ungene i et show i aulaen. Frank Marstokk, Reidar Sørensen og Frank Berg ankom Hemnesberget med ferja i temmelig brogede gevanter og laga et tog oppover til skoleplassen. Et opptog de kalte for ”Kveit-tåg”.

Her er Marstokk og Sørensen fotografert øverst i Katinka-bakken.

Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 15:25