LokalAvisa.no > Hemnesværingen > DEN-GANG-FOR-LENGE-SIDEN. mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
DEN-GANG-FOR-LENGE-SIDEN. 29/05 2015
17. MAI 1952.


Programmet på de gamle dagers nasjonaldagsfeiring På Hemnesberget var nok betydelig fyldigere. Med barnetog på formiddagen og borgertog om ettermiddagen. Det gamle bildet må være fra 17. mai 1953 (eller - 54). Hemnes Mannskor rev ei brakke som sto der fødehjemmet ble bygd våren 1952. De hadde kjøpt den for kr. 1750,- høsten i forveien og brukte den til øvingslokale. Materialer derfra ble brukt da de kun med dugnadsinnsats reiste sitt eget forsamlingshus - Sangerhuset - i 1952/53. Vi kan se på bildet at grunnmuren til fødehjemmet var under bygging denne våren.

På bildet er det ettermiddagens borgertog som kommer marsjerende over torvet. Det ser vi av fana til Hemnes Ungdomslag som gikk rett bak hornmusikken, og en fyldig tropp fra Hemnes Sanitetsforeningen som går rett foran Hemnes hornmusikk. Musikkens uniformer besto på den tiden av mørke jakker og hvite uniformsbukser. Ikke spesielt praktisk med slike bukser, kan man vel si. Noen år seinere (1955) fikk de helt nye, burgunder uniformer med gull-striper og annen staffasje. Sydd på den nystartede konfeksjonsfabrikken på Hemnesberget som noen få år holdt det gående i den gjenreiste Tandberg-gården ved torvet.

Bildet er tatt av min far Egil Furuhatt, og som så ofte med små gamle bilder var det heller ikke denne gang noen navn notert på bildet. Vi har etter møysommelig studering av bildet og diverse konsultasjoner hos ander funnet frem til noen på bildet: Nr.1. Iris Arntsen - 2. Arne Arntsen - 3. Inga Stensen - 4. Ragnar Årmod Jensen - 5. Helga Stensen - 6. Magda Furuhatt - 7. Gina Jakobsen - 8. Gudrun Hansen - 9. Tonny Gerding.

Tore M Furuhatt

Foto: Egil Furuhatt


Foto: Egil FuruhattVed toref, kl 08:50