LokalAvisa.no > Hemnesværingen > Hilsninger og kommentarer mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Hilsninger og kommentarer 03/04 2015
PÅSKEHILSEN FRA SKÅNE.


Jeg takker Holger og 2re for den formidable fremkallelse av minner fra en svunnen barndom. Så mange fjes man kunne kjenne igjen Navnene derimot kom ikke like lett fram fra hjernebarken. Kanskje aldres minnet for ansikter seg saktere enn det for navn?
 Kun på et punkt kan jeg arrestere presentasjonen som fulgte fotografiet. Om det er Björn BENTSEN som står i bakerste rekke er jeg bergsikker på at engelen som står ved siden er Knut JÖRGENSEN. ikke sant?

Samme Jörgensen ble ikke funnet skolemoden og fikk utsatt introduksjonen til det sjokkerende strukturerte liv som skolen skulle vise seg å väre. Han feiret derfor sin 70-årsdag allerede i fjor, med xxxxx, vin og seng .....jeg mener selvfölgelig seng, nei sang. (At det skal være så vanskellig å treffe rett på tastaturet a gitt.)
Feiringen startet med at gjestene ble mottatt av jubilanten sittende i höysetestolen. At den var i störste laget er lett å se. Ikke var den komfortabel heller.
En stor digresjon kan väre på sin plass för jeg fortsetter:
Visste dere at også EU har kvoter for innförsel av fluidium mellom medlemslandene. Da kvotene i noen tilfeller kan väre i minste laget kan de töyes om det er tll fest og sammenkomster.
Altså, til eget bruk kan innföres om jeg ikke husker feil:
15 flak öl a 24 bokser (vanligvis mellom 5 og 9 prosent alkohol i hver)
90 liter vin
10 liter sterksprit
20 liter hetvin/likör.

Det er praksisforskjeller som dette som skaper misunnelse mellom naboland, ikke sant? Tenk å kunne ta en lördagstur til Hemavan og vite at den eneste måten du kan bli tatt av tollen på er overlastet bil MED LOVLIG KVOTE. Det skjer rett som det er her nede i Sverige med kort vei til Calle.dk stedene.

Tilbake til feiringen. Gjestene fikk seg en liten overraskelse ved avdukingen av stolens anatomi. Da det kun var svenske sådanne kunne alle se at kvoten under baken så langt fra var oppfylt.
Så til kommende jubilanter på bildet kan jeg bare si: Stikk innom når dere skal feire så feirer vi sammen, omatt og omatt og omattat. Til kr. 70 pr. flak öl og samme for 3 liter vin. Vodka og annen spirituosa, kr. 100-150. Pr. Liter. Innkjöpt i Tyskland. Med svenske kroner.

Bilder på höysetestolen fölger vedlagt. Duket og avduket.

Hilser Skåne-Knut

Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: PrivatVed toref, kl 07:38