LokalAvisa.no > Hemnesværingen > DEN-GANG-FOR-LENGE-SIDEN. mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
DEN-GANG-FOR-LENGE-SIDEN. 10/03 2015
HEMNES MANNSKOR 1991.
Tekst/foto: Tore M Furuhatt.

Mye skjer på drøyt 23 år, det vet man jo. Og ser man på dette bildet understreker det denne påstand. Dette bildet ble tatt i forkant av et forbundsstevne Hemnes Mannskor arrangerte på Hemnesberget 8. og 9. Juni i 1991. Da var det tredje gang mannskoret tok på seg å være arrangør for Helgeland sangerforbund. Første gang var i 1957, og andre gang i 1972. Om det blir en fjerde gang er ikke godt å si, men sannsynligheten er liten. Slike stevner er ikke like attraktive som de en gang var, og mange kor finner mer spennende måter å avslutte sesongene. Hemnes Mannskor var på en flott tur til i Riga i fjor sommer og i år blir Lofoten reisemål.

Koret talte litt over 30 medlemmer den gang. Nesten alle kunne stille til fotograferingen. Bare 6 av de som var med i 1991 er med i koret i dag – vel 70 år etter at koret ble stiftet den 19. september 1944. Jubileet ble feiret med en kirkekonsert på Hemnesberget sist høst, og denne konserten blir gjentatt i Korgen kirke den 15. mars. Sist i mai skal koret markere sine 70 år med en profankonsert i Alaktivitetshuset på Hemnesberget.

Hemnes Mannskor 1991. Første rekke fra høyre; dirigent Ørnulf Skjæran, Odd Høgseth (død), Arne Hovind (død), Ingmar Tetmo, Arnt Nilsen (død), Alf Osmo,
Olav Olausen (død).
Andre rekke, fra høyre: Odd Kristensen (død), Magne Andersen, Agnar Nilsen, Leander Sandøy, Harald Nilsen, Åge Karlsen.
Tredje rekke, fra høyre: Øystein Venes, Kåre Sandnes (død), Jan Karlsen, Torstein Lauvbakk, Olav Bergvik, Håkon Kristoffersen, Tore M Furuhatt.
Bakerst, fra høyre: Harald Stensen (død), Egil Jenssen, Jarle Skreslett (død), Arnstein Møllevik, Stein Dahlberg, Odd Hågensen, Terje Osmo, Einar Evensen, Håkon Kvitnes, Olav Larsen (død).

Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 08:31