LokalAvisa.no > Sverdslaget mail
 
 

Nyheter 03/03 2015
Vurderer anmeldelse av turgåere på anleggsområdet
Stopp! Anleggsområde. (foto:AMF)
Stopp! Anleggsområde. (foto:AMF)
Turgåere trosser sperringene som er satt opp i forbindelse med anleggsarbeidet med Bjarkøyforbindelsene. Dette utgjør en betydelig sikkerhetsrisiko.

I følge Statens vegvesen melder entrepenøren på stedet, Leonhard Nilsen & Sønner, at de har sett turgåere inne på området.

– Det er et omfattende arbeid som er på gang her, og vi forstår at noen kan bli nysgjerrig og kanskje kan bli fristet til å ta seg en kikk. Likevel må vi innstendig be folk om å holde seg unna anleggsområdet, sier byggeleder Ole Sollid i Statens vegvesen.

Anleggsområdet er sperret av med sperrebånd og skilt, og sperringene gjelder hele døgnet, uansett om det jobbes på området eller ikke. Statens vegvesen vil vurdere politianmeldelse av uvedkommende som tar seg inn på området uten tillatelse.

– Sammen med entreprenøren setter vi veldig strenge sikkerhetskrav til de som jobber på anleggsområdet, både når det gjelder verneutstyr, opplæring og krav om oppførsel på anleggsområdet. Sikkerhet er prioritet nummer én, og da sier det seg selv at vi ikke kan akseptere at turgåere tar seg inn på området på eget initiativ, sier Sollid.

Ellers melder Statens vegvesen om at de i løpet av mai/juni vil arrangerer en åpen dag for alle som er interessert i en omvisning. Dette vil bli nærmere annonsert i løpet av våren.
Ved alf, kl 17:12