LokalAvisa.no > Hemnesværingen > DEN-GANG-FOR-LENGE-SIDEN. mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
DEN-GANG-FOR-LENGE-SIDEN. 04/09 2014
SPEIDERE I PARKEN 1932.


Speiderbevegelsen sto sterkt på Hemnesberget lenge før krigen og flere ti-år etter at freden var et faktum. Nå er det ingen som avgir speiderløftet på Hemnes mer. Dessverre, men den uunngåelige utviklingen har gjort det vanskelig å engasjere barn og unge for speiderarbeidet.

Vi har fått fatt på et gammelt bilde som viser en gjeng speidere i parken på Hemnesberget. Bildet skal være tatt på nasjonaldagen i 1932. Det var den eneste opplysningen som sto bakpå det gamle bildet. Vi kan se at det er i parken av at Gammelskola er lett synlig i bakgrunnen. Men hvem de mange speiderne på bildet var måtte vi ha hjelp til for å finne ut av. Og som så mange ganger før var det bare å spørre et par eldre damer med hukommelsen i orden, Alfhild Fjeldavli (94) og Kårhild Pedersen (92). De hjalp til med å oppklare ganske mange navn. Noen helt sikre, andre litt mer usikkert. Det viste seg også at Alfhild er selv en av speiderne den gang i 1932.

1. Torbjørn Høines - 2. Ingmar Hansen Juvik( noe usikkert) – 3. Arthur Opphaug (usikkert) 4. Arne Arntsen (bror til Håkon) – 5. Hans Hansen Juvik – 6. Øystein Jensen – 7. Tormod Kristensen – 8. Odd Pleym – 9. Hilma Henriksen – 10. Anne Grønbeck – 11. Irene Jensen 12. Alfhild Fjeldavli – 13. Aslaug Wicklund – 14. Alfhild Yttervold - 15. Molla Brun – 16. Reidun Roghell.

Tore M Furuhatt

Foto: privatVed toref, kl 11:56