LokalAvisa.no > Hemnesværingen > DEN-GANG-FOR-LENGE-SIDEN. mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
DEN-GANG-FOR-LENGE-SIDEN. 14/05 2014
BADMINTON PÅ HJEMMEBANE.


Sommeren 1957 tror jeg at det må ha vært. Min far kom heim med en spennende pakke under armen. Den viste seg å inneholde to røde badmintonrekkerter og en ekte fjærball. Innkjøpt hos Oddvar Fjeldavli sin allsidige sportsforretning på Hemnesberget. Den gang man ikke måtte til Mo annenhver dag for å bruke penger.

Rekkertene min far kom overraskende hjem med var en sommergave til oss ungene for at vi skulle få noe helt nytt å ha med oss på vår nært forestående ferie til Holandsfjord i Meløy den sommeren. Men både før og etter ferieturen til mormor på Skogli ble det god anledning til å trene i gata utfor heimen. Det var ikke mer biltrafikk den gang enn at man godt rakk å slå mange slag mellom de få gangene et skranglende kjøretøy var i anmarsj på grusveien. Og ikke bare vi, men ”alle” spilte badminton på den tiden. Det må nesten kunne betegnes som en farsott. Det ”krydde” av unger i alle aldre, og mange hadde rekkerter de brukte flittig. I gode gamle dager som det heter, var ungene ute nesten hele tiden når de ikke var på skolen, og fysisk aktivitet var ikke noe verken myndigheter eller foreldre behøvde å mase om. Det fikk ungene gratis av all slags lek og moro man fant på uten en haug av pedagoger.

Vi har fått låne et bilde av Kirsten Storholm (Nilsen) fra de glade 50-åra, antagelig tatt under en bursdag, for ungene er nok litt ekstra pynta i finklær.
Bak, fra venstre (jentene med pikenavn): Gerd Iversen, Arnt Brynjar Nilsen og Merete Nilsen.
Foran: Wenche Iversen, Oddny Bang og Kirsten Nilsen.

Tore M Furuhatt

Foto: PrivatVed toref, kl 14:50