LokalAvisa.no > Hemnesværingen > DEN-GANG-FOR-LENGE-SIDEN. mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
DEN-GANG-FOR-LENGE-SIDEN. 06/04 2014
UNGDOMMELIG UTFLUKT 1938.


Her er et bilde med 22 ungdommer fra Hemnesberget som har et hyggelig sommertreff ute i Guds frie natur. Bildet fant vi i en plastpose med løse småbilder som Rolf Arne Brendberg har lånt oss. Han hadde dem etter sin far, og som så ofte før når folk finner gamle bilder; ingen navn eller andre opplysninger var notert på bildet.

Ut fra bladverk og lengden på annen vegetasjon - og settingen for øvrig - gjetter vi på at dette kan være en midtsommerfeiring. Videre må vi bare foreta en kvalifisert gjetning på hvilket år denne utflukten fant sted, og bygger det litt på de som vi har klart å kjenne igjen. Ikke lett – og med fare for feil – har vi ved hjelp av flere kilder å finne frem til navn på nesten alle. Vår antagelse er at dette er sommeren 1938. Pluss – minus ett år.

1. Ukjent. 2. Torbjørn Bang. 3. Tor Roghell. 4. Åse (Stensen) Karlsen. 5. Arne Dalan.
6. Ragnhild (Stensen) Salomonsen. 7. Kåre Nilsen. 8. Helga (Ovida Stensen) Tetmo.
9. Brynhild (Jakobsen) Nilsen. 10. Gunnar Johannesen. 11. Marie (Stensen) Skjæran 12. Per Singstad. 13. Harald Stensen. 14. Kristiana Singstad. 15. Hans Skjæran. 16. Ole Brattland? (eller kanskje Alf Nilsen, i følge telefon fra Margit Dagrun Larsen på tlf. etter at det sto på trykk i RB) 17. Helga (Pernille Zachariassen) Stensen. 18. Olav Iversen. 19. Ukjent. 20. Dagny (Therese Nilsen) Skjæran. 21. Reidar Brendberg. 22. Laura Oldernes.

Foto: PrivatVed toref, kl 13:51