LokalAvisa.no > Hemnesværingen > DEN-GANG-FOR-LENGE-SIDEN. mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
DEN-GANG-FOR-LENGE-SIDEN. 21/12 2013
UNGE SKIGUTTER PÅ 1950-TALLET.


Vi har fått tilsendt et bilde og en del opplysninger av Knut Åsarød, gammel hemnesværing som nå bor og jobber som lege i Trondheim. Et artig bilde som bringer oss nesten 60 år tilbake i tid. Årstallet er ikke helt klart, men 1957 kan vel være et ganske godt tips.

Bildet er tatt nederst på Prestegårdsjordet, enten før eller etter et skirenn. De som står i den fremste halvsirkelen er stort sett unger som den gang bodde i Odden eller på ytre Hemnes. Kanskje er det skigruppa i klubben Stål. En helt lokal gutteklubb, som det var flere av på den tiden. Klubben var vel i hovedsak en fotballklubb, men medlemmene hadde mange talenter, og skigåing var en av dem. Vi hadde også sirkusforestillinger, sannsynligvis for å få penger til den sportslige satsingen, minnes Knut Åsarød. Guttene på bildet synes å sole seg i oppmerksomheten som er blitt dem til del, og er omgitt av andre hemnesprofiler. De fleste av disse kjenner jeg ikke igjen, men i bakgrunnen drar jeg jo kjensel på Oddvar Fjeldavli, som var en av klubbens viktigste sponsorer, mimrer Knut i en e-post til Hemnesværingen.

Skiløperne er, fra høyre: Reidar "i Prestegården" Nilsen, Arne Borthne, Asbjørn Ytreland, Sigbjørn Jacobsen, Knut Aasarød, Harald Eliassen, Jon Arne Jacobsen, Ola Ytreland, og Håvard Valla. Men sistemann, med nr. 10 på brystet, kjenner jeg ikke. Kanskje andre gjør det? spør Knut Åsarød.

For egen del vil redaktøren kommentere at denne ukjente ligner på Claus som ei tid bodde hos Ingmar og Gerd Hanssen Juvik. Dessuten er det Ingvald Kristensen som er rett bak Ola Ytreland. Torhild Furuhatt (den gang Arntsen) er også på bildet. Helt bakerst og midt i bildet er Torhild i en lys genser med lue i samme mønster. Jenta foran døra er Hulda Karlsen.

Foto: PrivatVed toref, kl 08:35