LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke > Mat og sånt... søk   mail
 
 
Mat og sånt... 05/09 2013
Suppa e viktig, - prøv denne!
I matspalten i Budstikka står det at "Maten e sånn omtrent halve føda".
Sant nok.
Men i "gamle dager" da var suppa etter middagen halvdelen av
middagsmåltidet. Suppa måtte til. Siden jeg er oppvokst i "gammeldagan"
var suppa eller dessert, en del av middagen i min heim - og den skikken
har jeg holdt ved like, om ikke hver dag.
I dag finnes suppa på poser i forskjellige utgava. Men ei god heimlaga
suppa smake også godt.

I disse tytebærtider passe det med suppa som består risengryn kokt i
vann og så til slutt tytebær oppi. En knivsodd salt hører til og
selvsagt sukker etter hvor søt en vil ha den.
Kjæmpegodt - det blir både søtt og syrlig smak på suppa. Mengda av
risengryn (grøtris) må tilpasse etter vannmengden.
Det smaker godt også å bruke aprikos i stedet for tytebær. God middag!

Rigmor Sellevoll
Ved hnn, kl 23:16
 
Melding til redaktøren
Fra:
Min emailadresse:
Beskjed:
Søk i artikler
Søkeord: