LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 19/06 2013
GJERTRUD SKAL PÅ LANGTUR.

Tekst/foto: Tore M Furuhatt

RedacTOREn er tilbake fra en aldri så liten langtur, og nå er det jekta Gjertrud av Ranen som skal til pers. På langtur. Den originale tradisjonsbåten skal i morgen tidlig (kl. 08.00) starte fra Hemnesberget på sin lengste reise hittil. Med mange av Gjertruds Venner om bord. Men i ettermiddag (19. juni) vil den meget spesielle begivenheten markeres skikkelig med ”Åpen Båt” fra klokken 17.00 til kl. 20.00. Klokken 19.00 er det duket for flere kulturinnslag med sang og musikk. Gjertrud ligger ved gjestebrygga ved Båtstua. Hemnesværinger i sin alminnelighet oppfordres til å møte opp både i ettermiddag og i morgen tidlig.

Ferden vil gå helt til Bergen, og tilbake igjen om flere uker. Så det er en drøy tur som vi håper å få rapporter fra her på Hemnesværingen etter hvert.

Bildet er fra et vellykket tokt som jekta gjorde i 2008. Den ferme ”dama” Gjertrud av Rana kommer her tilbake til Marinaen på Hemnes etter Hemnesberget Lions Club sin sekstimers tur med ungdommer fra 13 nasjoner på fjorden rundt Hemneshalvøya.

Foto: Tore M Furuhatt.Ved toref, kl 15:00