LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke > Mat og sånt... søk   mail
 
 
Mat og sånt... 08/12 2012
Sailtflæsk
- Nu i deinna tia hiv dæm formelig svineribba ætte oss steikanes belli.
Dein kosta 29,90 på Finnsnes nu.
Før dokker så bruke sailtflæsk tel Sailtfesk, boknafesk og ainner teng, e tia nu inne tel å lage det sjøl.

Først sjær du beinan av.
Så sjær du ribba opp i passelige stykka.
Sailt dæm i en passe stor boille eiller et passelig kar/stamp.
Du kain godt legge støkkan oppa kværainner, men ha godt med sailt imeilla.
Dækk støkkan med godt med grovsailt, å la dæm ligge i 2 tel 3 daga, ætte kor sailt du vil ha dæm.
Når dæm e ferdi sailta, e det bære å fryse dæm så har du belli sailtflæsk i lange tider.

Så va det di beinan og dein brusken du skar vækk før du sailta ribba.
Dein kain du sailte ilag med ribbestøkkan, å bruke tel å koke suppa på, eiller dæm kain grilles i ovn.
Då får main belli og nydelig mat av beinan og.

Sånn gjør æ med belli ribba.

Mvh. Finn Andor.
Ved hnn, kl 22:54
 
Melding til redaktøren
Fra:
Min emailadresse:
Beskjed:
Søk i artikler
Søkeord: