LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke > Mat og sånt... søk   mail
 
 
Mat og sånt... 08/12 2012
Lutefisk med bacon
- Ho Gunn-Mari har det gjerne travelt med julebakst, så mens vi vente på oppskrift fra ho, så kjæm det her ei oppskrift på Lutefisk med bacon (denna likte tel og med ungan!):

LUTEFISK MED BACON
4 porsjoner

ca.1kg lutefisk
8 skiver bacon
1 ss smør
1 ts salt
1 ts grovkvernet pepper

Ovn: 200 grader i 30-40 minutter

Slik gjør du:
1. Skjær fileten fra skinnet, og del den i fire porsjonsstykker
2. Rull to skiver bacon rundt hvert stykke og fest med en tannpirker
3. Brun stykkene forsiktig rundt baconsiden. Sett dem så i en ildfast form.

Krydre og stek til fisken er gjennomstekt.

Server med sennepssaus, ertepure og kokte poteter.

SENNEPSSAUS:

1 sjalottløk
2 dl hvitvin (det hadde ikkje vi, så eg brukte eplejuice! )
2 dl fløte
1-2 ss sennep
1 ss sitronsaft
2 ss smør
1 ts salt
1/2 ts pepper

Slik gjør du:
1. Hakk løk og kok den opp sammen med hvitvin (eller eplejuice :) ). La det koke inn til halv mengde i ca.10 minutter.
2. Tilsett fløte og la det koke videre i 5 minutter.
3. Ha i sennep og sitronsaft og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.

Kem vil ta over stafettpinnen? :)

Silje
Ved hnn, kl 22:52
 
Melding til redaktøren
Fra:
Min emailadresse:
Beskjed:
Søk i artikler
Søkeord: