LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke > Mat og sånt... søk   mail
 
 
Mat og sånt... 19/05 2012
MORS VARIGE KAKE
Ho Gunn Langaas syns at boknafisksuppa va god, men at den trengte litt avløysing her i Budstikka.
Her kjem ho med ei interessant kaka:

MORS VARIGE KAKE

½ kg margarin
¾ kg farin
4 egg
½ l nysilt melk
½ kg korinter
1 kg hvetemel
1 ts kanel
Skall og saft av en stor appelsin
4 ts bakepulver.

Smør og sukker røres hvitt og tilsettes eggene som er pisket litt sammen. I dette blandes skiftesvis: siktet mel,bakepulver, melk, korinter, kanel og revet skall og safta fra appelsinen. Stekes i godt smurt langpanne ved langsom varme (ca165gr.) i ca. 1 ½ time. Må være godt stekt. Dette er en stor porsjon men kaken holder seg lenge. Blir faktisk bedre jo lenger den ligger i boksen (mugner ikke).
Ved hnn, kl 11:35
 
Melding til redaktøren
Fra:
Min emailadresse:
Beskjed:
Søk i artikler
Søkeord: