LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 08/05 2012
BÅTSTELL I ALLE FASONGER.

Tekst/foto: Tore M. Furuhatt.

Det er kanskje en overdrivelse å si at Pål Wang i PW Plastservice AS på Finneidfjord kan tilby stell av båter i alle fasonger, for vi snakker om plastbåter, ikke om dem i tre.

Pål Wang har travle og lange dager i lokalene som en gang i tiden rommet bilverkstedet Norsk Scania AS på Finneidfjord. Nå leier Pål en god del av den store bygningen og har ennå ikke rukket å drive dette verkstedet i et år. Men han er ingen nykomling i bransjen. Med over tretti års bakgrunn fra plastbåtindustrien på Hemnesberget har han den bransje- og fagkompetanse som skal til for å serve et marked som nærmest skriker etter slik hjelp.

Ja, jeg har absolutt inntrykk av at denne etableringen dekker et stort behov, forteller Pål. Flere i forsikringsbransjen var raskt på banen og gjorde avtaler om å benytte oss. Vi har flere båter inne nå som er rene forsikringsreparasjoner. Det er langt til andre alternative verksteder som kan tilby hva vi tar oss av her, forteller plasteksperten. - Og privatfolk har også sett at de kan få fikset opp ganske så sjabby båter slik at de langt på vei blir å skinne som ny. Plastbåter er jo på en måte ”evigvarende”, men det krever selvsagt at det ikke slurves med vedlikehold og stell. Når båtskroget – både innvendig og utvendig skinner som nytt – oppdager eieren gjerne at puter og kalesje ikke står helt i stil. Da anbefaler jeg dem en tur til Jarle Nilsen og Hemnes Sømservice på Hemnesberget. Vi utfyller hverandre godt synes jeg, sier Pål og tar Hemnesværingen med på en grundig ”guidet tur” i de romslige lokalene.

Artikkelen ledsages av 9 bilder med tekster nedenfor.

Foto: Tore M Furuhatt.


Bilde 1. Pål Wang er godt fornøyd med det han har fått ut av etableringen så langt. På litt lenger sikt kan det vel tenkes at jeg ser meg nødt til å ansette noen, sier Pål ettertenksomt. Regnskap og den merkantile siden ved firmadriften tar medeier Lasse Jakobsen seg av en dag i uka. Men som sagt, på sikt kan vi nok bli flere her i bedriften.Foto: Tore M Furuhatt.


Bilde 2. Denne sværingen er klar for avhenting.Foto: Tore M Furuhatt.


Bilde 3. Her har Pål lappet sammen en gammel GH-båt.Foto: Tore M Furuhatt.


Bilde 4. Det skinner som i et speil når Pål har gnikket ferdig drømmebåten.Foto: Tore M Furuhatt.


Bilde 5. Vi har tatt i bruk denne hallen til ”sprøyteboks”, og huseieren, André Stensland, er i ferd med å oppgradere lys og avsug. Her kan båtene få ny farge både utvendig og innvendig med ei lakkmaling på høyde med billakk. Men biler skal vi holde oss unna, sier Pål Wang med overbevisning.Foto: Tore M Furuhatt.


Bilde 6. Ved hjelp av datateknologi kan vi blande hvilken farge som helst med et utvalg basisfarger. Skulle noen ønske seg en rosa båt fikser vi gjerne det, humrer Pål.Foto: Tore M Furuhatt.


Bilde 7. Denne båten var temmelig skranten da den kom til oss. Litt puss og stell og en omgang med malingssprøyta, og vips; overflata skinner nå som om den var kommet rett ut av støpeforma. Bunnstoff må også til for et godt resultat.Foto: Tore M Furuhatt.


Bilde 8. Her har en kunde ”gravd frem” en gammel, bortgjemt båt som tilsynelatende har sett sine beste dager. Den skal vi totalrenovere, så den vil etter hvert fremstå som nesten ny, forteller Pål Wang, som nå i mai har ekstra mye å jobbe med. – Jeg blir nok nødt til å ta en del kvelder i bruk for at kundene skal få båten på sjøen snart.Foto: Tore M Furuhatt.


Bilde 9. Pål er lett tilgjengelig og prøver å være behjelpelig med det meste folk etterspør. Her har han en kunde "på tråden" som vil ha litt hjelp. - Men vi kan nok ikke bruke tid på å fremskaffe absolutt alt folk måtte ha behov for av smådeler og en skvett med litt ditt eller datt. Det har folk heldigvis forståelse for når jeg en sjelden gang må avslå forespørsler.

Ved toref, kl 07:50