LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke > Mat og sånt... søk   mail
 
 
Mat og sånt... 04/02 2012
Boknafesksuppa !

Når eg leste Øyvind Rydningen si oppskreft på kaviar kom eg i tanka om då Arnulf og eg før mange år sia (sommarn 1997 eller 2001) bodde på et hotell i Alta der vertskapet heitte Gunvor og Knut. No veit ikkje eg om nån av dem eller han Øyvind va kokk der, MEN iallfall fikk vi servert ei boknafesksuppa som eg aldri har glømt, og så gjor eg alvor av å koke boknafesksuppa sjøl !

Boknafesksuppa.
Kok kraft av skinn (som man dreg av før man koke fesken) og bein av boknafesk, litt fesk må og være med, telsett 1 spiseskjei salt.
Rensk fesken og sil krafta.

1 stor gulrot, 2 små sjalottløk, 15 aspargesbønner, 20 sukkererter og ei halv grønn paprika snittes smått opp
( detta va grønsakern eg hadde i kjøleskapet idag, kver kan jo prøve seg fram)
Kokes i 2 dl feskekraft og 2 dl vann i 20 min.

50-100 gr smør smeltes og telsettes 3 spiseskjeer hvetemel, spe med resten av feskekrafta og telsett fløte av den typen du har ( idag blei det husholningsfløte her ) la det koke svakt i fem minutt. Sausen bør være litt tjukk før når du telsette grønnsakern får du jo meir kraft oppi suppa. Telsett så smått oppskåren boknafesk og tre feskebolla ( dem hadde eg i fryseskapet ).
La alt stå og småtrekke i et kvarter. Smaksett med meir salt om nødvendig.
Server så godt brød tel!
( vesst du har en rekeboks i kjøleskapet kan du pynte suppa med nån når du servere )

Hilsen Synnøve.
Ved sol, kl 16:55
 
Melding til redaktøren
Fra:
Min emailadresse:
Beskjed:
Søk i artikler
Søkeord: