LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke > Mat og sånt... søk   mail
 
 
Mat og sånt... 26/01 2012
Hjemmelaget kaviar
Fra Øyvind Rydningen, eks Rydningen ved Skrolsvik, - no Alta, - har vi fått flg oppskrift på heimlaga kaviar i disse "ferskfisktien", som han skriv:

1 kg rå torskerogn
2 ss salt
1 ts salpeter.
Rensk rogna godt, gjerne gjennom en melsikt,
Rør inn 2 ss salt og 1 ts saltpeter. ( kan sløyfe saltpeter)
Rør i minimum 10 min. Settes kjølig over natta.

Rør så inn:
2 ss sukker
1 ts salt
2 dl matolje. - oliven, soya eller raps
2 ts røyksyra - (tre eddik,- dette får en kjøpt på apotek)
Hvis men synes fargen blir for ”blassen” kan en tilsette rød konditor farve, her må en være forsiktig så den ikke blir for rød.
Rør i 15 min.
Settes kjølig, til modning i 5 -6 døgn
Serveres med grovt brød, rømme og litt fin hakket løk - eller på kokte egg.
Vel bekomme.
Kast de kaviartubene som ligger der flatklemt på midten, i kjøleskapet.
Ved hnn, kl 22:29
 
Melding til redaktøren
Fra:
Min emailadresse:
Beskjed:
Søk i artikler
Søkeord: