LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke > Mat og sånt... søk   mail
 
 
Mat og sånt... 16/04 2011
Eplekake i steikepanna
Påsken står foran døra, og for de hytteeieran som ikkje har egen stekeovn (eller elektrisitet), kan det bli problematisk å servere eplekake til ettermiddagskaffien.
Men det finnes råd! Ved hjelp av vår hjelpsomme leser Jens Losvik avhjelpe vi herved situasjonen.

- Å steike eplekake kan gjøres i ei vanlig stor og god stekepanne (helst med teflonbelegg)!
Siden jeg er blitt pensjonist, leser jeg daglig din avis, og tilbringer mesteparten av tiden på "landstedet/hytta".
Ønsker alle venner og kjente - samt alle lesere - og deg - en Riktig God Påske (med eplekake), skriv han.

Og her kjem oppskrift og framgangsmåte:

Eplekake uten steikovn


INGREDIENSER TIL 1 PORSJON

2 stk egg
1,3 dl sukker
100 g smør
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver (toppet)
2 stk eple

FREMGANGSMÅTE

- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Smelt smøret og bland det inn.
- Bland i det tørre.

Røren i oppskriften holder rikelig til en stor panne.

Hell cirka en centimeter opp i panna og legg på lokket.
Stek på svak varme slik at den ikke blir brent.
(Bunnen skal stekes på to sider.
Etter en halv time kan du sjekke om den er ferdig på den ene siden.)

Snu panna, løft tallerkenen opp i panna og snu hele stasen.
Det er en fordel om du har fått litt smør i panna først.
Stek til bunnen er gjennomstekt og legg den tilbake på tallerkenen.

Skrell eplene og lag båter.
Rull eplene i kanel og sukker.
Legg godt med smør i panna og spre eplene ut i et fint mønster.
Strø litt ekstra sukker i panna.
Stek på svak varme til eplene er møre og sukkeret har fått en seig konsistens.
Nå er det på tide å la bunnen møte toppen.
Dytt eplene litt inn mot midten i panna.
Legg kakebunnen på eplene.
Legg en tallerken på bunnen og snu rundt.
Ved hnn, kl 10:12
 
Melding til redaktøren
Fra:
Min emailadresse:
Beskjed:
Søk i artikler
Søkeord: