LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 05/04 2011
PETTER RØNNING UTNEVNT TIL ÆRESMEDLEM.

Tekst: Tore M. Furuhatt. Foto: Bjørn Terje Nilssen. Pluss faksimile av avisnotiser.

Ti minutter før teppet gikk opp for Hemnes idrettslag sin jubileumsrevyforestilling på lørdagskvelden, med rikelige doser av ”alvor og jåss” i skjønn forening, var det et høytidelig og overraskende innslag foran scenen. Petter Rønning (senior) ble høytidelig utnevnt til Æresmedlem av Hemnes IL for sin innsats for idretten på Hemnesberget i mange år.

Rønning var en ytterst lovende og god fotballspiller på Hemnes IL allerede som tenåring på 50-tallet (se faksimile nedenfor av gulnede avisutklipp fra Nordlands Avis, 1958, til venstre og Rana Blad, 1959, til høyre). Senere flyttet han til Mo og markerte seg sterkt på Mo IL i en årrekke. Han var til og med og spilte på det nordnorske landsdelslaget. I 1970 flyttet han tilbake til Hemnesberget, og ble straks en sentral aktør både på fotballaget og i drifta av idrettslaget. Han begynte også ganske raskt med å få liv i Reintindrevyen igjen. Årlig kom de folkelige og artige revyene i mars, samme helga som det sagnomsuste Reintindrennet. Seinere ble de elleville revyene satt opp på andre tider av året, da dette skirennet ikke lenger ble arrangert. Siste revy i Rønnings regi var i 1996, som et ledd i markeringen av HIL sitt 75 års jubileum.

Overrekkelsen var det Tord Johansen som sto for, assistert av Hemnes idrettslags formann, Antoine Chaboud. Utnevnelsen kom helt overraskende på Petter Rønning, som satt spent fremst i salen for å overvære jubileumsrevyen, der det blant mye annet også ble et gjenhør med flere av hans gode, gamle tekster.

Foto: Bjørn Terje Nilssen


Foto: Bjørn Terje Nilssen


Foto: faksimileVed toref, kl 08:25