LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke > Mat og sånt... søk   mail
 
 
Mat og sånt... 25/02 2011
- Mens vi vente på russinersuppa
- Oppskrift på russinersuppa kan eg ikkje, men eg huske godt at vi brukte å spise det hos ho bestemor.
Før om dagen prøvde eg å lage en ny dessert, dvs.en gammel slager (riskrem) med en ny vri, som har rosina blant ingrediensan. Kanskje nåkken andre og har løst tel å prøve seg på den, i påvente av meir viten om russinersuppas tilberedelse.
Oppskrifta e ikkje mi, den e fra Sophie Dahls kokebok (ho e Roald Dahls barnebarn, dåkker ser førresten kanskje de tv-programman hennes i Norge og? Eg har baere lest boka, - vi e jo så rar at vi ikkje har verken tv eller facebook eller bil... men vi love full integrering når vi fløtte tel Senja, ja, iallefall når det gjeld bil...). Her kjem oppskrifta:

Kardemomme-riskrem

Ingrediensa:
1,4 liter lettmelk
1 kanelstang
300 gr grøtris
1 ss vaniljeekstrakt (vaniljesukker kan sikkert brukes og)
8 heile kardemomma (men malt kardemomme går nok fint det og! Det får vi ikkje tak i her borte!!)
100 gr sukker
80 gr rosina
50 gr mandelflak (det hadde ikkje vi i skapet då eg lagde den, men godt blei det likavell).

Hell melka i en stor kjele med tjukk botn, putt oppi kanelstanga. Kok opp og rør i risen og vaniljeekstrakt. La det småkoke i 30 min under omrøring.

Knus kardemommen i en morter og ta ut frøan. Bland de knuste frøan inn i sukkeret. Når risen, ifølge Miss Dahl, ser ut som en "soupy milky risotto", rør inn rosinan, mandelflakan og kardemommesukkeret, og la det heile småkoke 5-10 minutt (eller litt meir om nødvendig). Hell på meir melk vess riskremen blir tørr.
Ifølge oppskrifta kan riskremen serveres varm eller kald, men vi syns den va best kald! Med syltetøy oppå.
Nam-nam :)
Ved hnn, kl 19:02
 
Melding til redaktøren
Fra:
Min emailadresse:
Beskjed:
Søk i artikler
Søkeord: