LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke > Mat og sånt... søk   mail
 
 
Mat og sånt... 09/02 2011
Kleppmelk II
Gunn Langaas:

Kleppmelk/bollemelk

1 1/2 l melk
litt hel kanel
salt



Boller:
40 g margarin
60 g mel
1 1/4 dl melk
1 kn.odd salt
1 ts farin
1 kn.odd kardemomme
1/8 ts kanel
½ egg

Smelt margarinen i en liten gryte. Dryss på mel. Rør til det samler sig. Spe med all den kokende melk på en gang. Rør igjen tilgrøten samler sig. Avkjøl den litt, ha i krydder og halvpisket egg. Smak.


Suppen og laging av bollene: Kok op melken, ha i kanel og salt. Sett gryten til side, så melken ikke boblekoker. Lag bollene op i melken med en dessertskje. Sett igjen gryten over. Så det koker op; la det småkoke 8-10 min. eller til bollene er gjennomkok
Ved hnn, kl 19:33
 
Melding til redaktøren
Fra:
Min emailadresse:
Beskjed:
Søk i artikler
Søkeord: