LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke > Mat og sånt... søk   mail
 
 
Mat og sånt... 17/01 2011
Spinat
Skippern et spinat, og blir sterk!
Det e forresten en utmerket grønnsak, som av helsemessige årsaka burde brukes ofte!
For å få ei avveksling fra buknafesk og sild (det kjem snart oppskrift på sildgrynsuppa), legg vi ut dette ifrå en kjenning i London:

- Spinat e vel en ingrediens unga sjelden ramse opp som favorittgroennsak, men hos oss har den faktisk blitt det, etter at ungan nesten alltid har faatt servert "Crema de espinacas" (Spinatsuppa) i Leon naar vi har vorre paa ferie der (eller "Sopa verde", som ho Lilly kalle den).
Saa no lage vi den ganske ofte heime hos oss og. Tenkte eg kunne dele oppskrifta med Budstikka sine lesera, i tilfelle naakken som ikkje har proevd den foer, kunne tenkt seg aa servere naakka nytt. Unga blir kanskje aa rynke paa nesen baere ved synet av den groenne fargen, men foerhaapentligvis like dem den like godt som ho Lilly og han Oscar gjoer det naar dem foerst har faatt smakt den. Ogsaa blir dem vel kanskje like sterk som Skipper'n naar dem blir stor ;)

Spinatsuppe:

1 pose spinat
3 ss smoer
3 ss mel
0,5 l melk
Groennsaksbuljong
litt salt, litt malt peppar og litt malt muskatnoett

Vask spinatbladan (vess god tid, ta bort grove stilka, men ikkje naakka 'must') ). Gje spinatbladan et lite oppkok i mindre mengde vann, som saa vidt dekke bladan. Sil av vannet i en bolle, mos spinaten med en stavmiksar e.l. Knus en halv groennsaksbuljongterning i det avsilte, varme vannet. Varm melka (ca.1 minutt i mikro f.eks), og sett til side.
Lag kvitsaus: smoer smeltes, ha i mel under omroering, og hell over den varme melka (naar den e varm blir sausen fortare tjukk). Kok opp kvitsausen, og la den smaakoke 4 minutt. Smak til med salt, peppar og muskat. Hell over spinaten, og saa groennsaksbuljongen, litt etter litt. La det smaakoke til passelig konsistens e oppnaadd (vess man fikk mykje avsilt vann fra kokinga av spinaten, kan det vaere lurt aa ikkje bruke alt, foerr daa kan suppa lett bli foerr tynn). Server gjerne med ferskt broed tel. Man kan og rive ost over.

Ved hnn, kl 12:30
 
Melding til redaktøren
Fra:
Min emailadresse:
Beskjed:
Søk i artikler
Søkeord: