LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke > Mat og sånt... søk   mail
 
 
Mat og sånt... 30/12 2010
- Pokka
Idag skal vi snakke om "pokka". Eller rettar sagt, han Per-Bjørn Skoglund har løst til å fortelle ka det e. Og det kan være greitt å vette, for vi kjem straks med ei avhandling om boknafesk, - og der e den nevnt.

Pokka
- Dette er noe vi brukte å lage heime på høsten når vi slakta saua og lam.
Vi lagde en talgrull som vi hos oss kalte for "Pokka"

Når vi slakta, tok vi vare på "netta" (den talga som omkretse vomma).
Vi la den flatt utover og blandet sammen kjøttrullkrydder. Så fordelte vi krydderet utover hele netta, brettet den, og rullet den sammen til en rull (lik en kjøttrull).
Vi surret bomullstråd rundt den, og hengte den på et luftig sted til tørk.
Denne ble tatt frem, skåret skiver av og smeltet i stekepannen.
Dette var et nyyydelig krydra fett å ha til saltfesk, men ekstra godt tel boknafesk (eller boknabajas som nåkken sa om boknafesken).

Per-Bjørn
Ved hnn, kl 09:46
 
Melding til redaktøren
Fra:
Min emailadresse:
Beskjed:
Søk i artikler
Søkeord: