LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke > Mat og sånt... søk   mail
 
 
Mat og sånt... 27/12 2010
Lei av feit julemat, et sild!
I tilfelle folk begynne å bli lei av kjøtt i jula, anbefale vi sild. Til denne oppskrifta som han Per-Bjørn Skoglund har sendt oss, treng du fersk sild. Det e kanskje verre å få tak i, men etter ka vi forstår så kretse ho rundt kaistolpan på yttersida for tida.
Her kjem oppskrifta:

Bestefars Kryddersild

- 20 store ferske sild
- 250 g fint salt
- 400 g sukker
- 10 g laubærblad
- 20 g allehånde (hel)
- 15 g hvit pepper (hel)
- 8 g ingefær (malt)
- 20 g sennepsfrø
- 3 bunter dill, eller rikelig med posedill
- 5 middels store løk

Silden må være absolutt fersk. Den renses og fileteres,og tørkes med papirhåndkle eller klut.( MÅ IKKE SKYLLES I VANN )
Sildefiletene legges i 5 % eddik natten over.

NEDLEGGING:
Salt og sukker blandes godt sammen.
Hvit pepper og Allehånde knuses.
Løken skrelles, og skjæres i tynne skiver.
Silden ta`s opp av eddiken,og får renne godt av seg.
Filetene legges lagvis med sukker/saltblanding,krydder,løkskiver og dill.
Det øverste laget skal være krydder
En tallerken plasseres øverst på toppen som press.
Silden bør stå mørkt og kjølig i ca 3 uker.
Etter en og en halv måned er silden på topp.
Holdbar i ca 4-5 mnd.
Denne silden er også utmerket til middag.(et par sildefileter,mandelpotet og en rømmeklatt på tallerken)

LYKKE TIL!
Ved hnn, kl 14:28
 
Melding til redaktøren
Fra:
Min emailadresse:
Beskjed:
Søk i artikler
Søkeord: