LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 19/09 2009
Mannskorkonsert med damebesøk

Tekst/foto: Lasse Jakobsen
19. september 1944 ble Hemnes Mannskor stiftet og i anledning korets 65-års jubileum, hadde koret invitert til konsert i Hemnes Kirke lørdag ettermiddag. Det ble ikke bare sang fra mannskoret - konserten ble gjestet av Ensemble Ylajali fra Bodø som består av 17 sangglade damer. Dette koret ledes av en tidligere Hemnesværing, Pål-Are Bakksjø som har en lang fartstid fra mange forskjellige musikalske prosjekt.

Hemnes Mannskor under ledelse av Ulf Skjæran startet det hele hvor vi fikk servert varierte musikalske stykker, fra folketoner via "Du e ei stjernæ" fra prosjektet med Igor Kills and the Sitting Bulls, til Londons fasjonable Last Night of the Proms. Koret hadde også hentet frem materiale fra oppstartsåret 1944.

Selv om det var herrene som hadde bursdag, ble dette allikevel damenes aften. Ensemble Ylajali er forholdsvis nystartet (2008), men har lagt seg på et særdeles høyt nivå og har høye amibsjoner. Det ble en festaften og en oppvisning i eminent korsang. Teknisk vanskelige stykker ble fremført med en imponerende presisjon og teknikk. Fra det stille og rolige, til det humoristiske, og videre via flere krevende flerstemte partier - det var en fryd for ørene.

Koret hadde også urpremiere på et bestillingsverk signert Bodvar Moe som er finasiert av Norsk kulturråd. Komponisten var tilstede og før fremførelsen ble historien bak verket og også korets navn avslørt. Ensemble Ylajali som koret heter, har sin opprinnelse fra Hamsuns hovedperson i romanen "Sult" som kom ut i 1890 og som senere ble filmatisert i 1966.

Avslutningsvis var det tid for overrekkelse av gaver før vi fikk et fellesnummer med en av mange versjoner av "Ave Maria".

Dette ble en trivelig kveld og Hemnes Mannskor kunne neppe få en bedre presang enn Ensemble Ylajali på sin egen bursdagsfeiring. De vel 100 fremmøtte virket ihvertfall svært fornøyd. Damekoret fortsetter sin miniturne på Helgeland i Gruben kirke søndag kveld og ranværingene bør da kjenne sin besøkelsestid for dette var en konsert av særdeles høy klasse.

Foto: Lasse Jakobsen

Foto: Lasse Jakobsen

Foto: Lasse Jakobsen

Foto: Lasse Jakobsen

Foto: Lasse Jakobsen

Foto: Lasse Jakobsen

Foto: Lasse Jakobsen

Foto: Lasse Jakobsen

Foto: Lasse Jakobsen

Foto: Lasse Jakobsen

Foto: Lasse Jakobsen

Foto: Lasse Jakobsen

Ved Lasse, kl 23:35